Mezinárodní konference HIPEN proběhla v Plzni

obrazek
04. června 2019 13:09, aktualizováno 07. června 2019 06:52, Petra Olivková

Ve dnech 13. – 16. 5. 2019 uspořádala ZŠ a MŠ pro sluchově postižené Plzeň, Mohylová 90, mezinárodní konferenci HIPEN - profesního sdružení pracovníků, kteří se věnují výchově a vzdělávání sluchově postižených. Do Plzně přijelo na třicet odborníků z celé Evropy, kteří velmi intenzivně pracovali na tvorbě nových projektů jak pro sluchově postižené žáky a studenty škol, tak i pro jejich učitele a ostatní profesionály, kteří mají na starosti jejich vzdělávací proces.

Jen namátkou vybíráme projekty: projekt pro učitele „Metody výuky mateřského jazyka a jazyka znakového“, do kterého se zapojí školy a školská zařízení z deseti zemí Evropy a hlavním kooperátorem bude naše škola, potažmo Česká republika a projekt v sekci HIPEN junior „Peer to Peer, Face to Face“ za účasti sedmi zemí.

Konference proběhla díky vstřícnosti, pochopení a velké pomoci zřizovatele, hlavně vedoucí odboru školství JUDr. Jaroslavy Havlíčkové a jejího týmu, v jednacím sálu Zastupitelstva Plzeňského kraje. Kromě intenzivní práce na těchto projektech měli účastníci konference možnost seznámit se s naším městem a pivovarem, kde proběhla závěrečná večeře účastníků.

Mgr. Jiří Pouska
ředitel ZŠ a MŠ pro sluchově postižené