Žáci dostali sady ručního nářadí

obrazek
12. října 2018 13:37, aktualizováno 12:37, Mgr. René Zeithaml

Na slavnostním předání v aule Střední průmyslové školy strojnické a Střední odborné školy profesora Švejcara, Plzeň, Klatovská 109, dostali 12. října 2018 žáci 1. ročníků technických oborů zakončených výučním listem sady ručního nářadí. Předání proběhlo pod záštitou hejtmana Plzeňského kraje Josefa Bernarda a náměstkyně hejtmana Plzeňského kraje pro oblast školství a cestovního ruchu Ivany Bartošové.

V rámci podpory technického vzdělávání mládeže opět v letošním roce přistoupil Plzeňský kraj k motivaci žáků technických oborů zakončených výučním listem. Devatenáct středních škol, které se do projektu zapojily a které vzdělávají žáky v tříletých technických oborech, obdrží pro své žáky 1. ročníků technických oborů zakončených výučním listem celkem 854 sad ručního nářadí. Nářadí žáci využijí nejen při výuce, ale i k vlastní potřebě.

Předávání sad probíhá od poloviny září. Sady ručního nářadí už dostali žáci Střední školy, Kralovice, Střední průmyslové školy dopravní, Plzeň, Střední školy, Horažďovice, Odborné školy, Základní školy a Mateřské školy, Plzeň a Středního odborného učiliště stavebního, Plzeň. Šesté slavnostní předání sad ručního nářadí proběhlo v aule Střední průmyslové školy strojnické a Střední odborné školy profesora Švejcara, Plzeň, Klatovská 109 za účasti náměstkyně hejtmana Ivany Bartošové a zástupců Plzeňského kraje. „Vybrali jste si perspektivní obor, jehož absolventi jsou žádaní nejen u nás, ale i v zahraničí," uvedla Ivana Bartošová. Žákům technických oborů této školy bylo předáno celkem 78 sad ručního nářadí.

Podpora je zaměřena na obory 23 - strojní, 26 - elektrotechnické, 36 - stavební a nově v letošním školním roce i 41 - zemědělství a lesnictví. Ve stavebnictví jsou podporovány obory: zedník, zednické páce, instalatér, tesař, tesařské práce, pokrývač, kamnář a malířské a natěračské práce, v elektrotechnice pak obory: elektrikář, autoelektrikář, elektromechanik pro zařízení a přístroje, elektrikář – silnoproud, elektrotechnické a strojně montážní práce, ve strojnictví obory: mechanik opravář motorových vozidel, klempíř, obráběč kovů, karosář, nástrojař, strojní mechanik, autolakýrník a strojírenské práce a v zemědělství a lesnictví jsou podporovány obory: opravář zemědělských strojů, lesní mechanizátor, zahradník, zemědělec – farmář, zahradnická výroba, zahradnické práce, opravářské práce.

Na dodavatele nářadí vyhlásil Plzeňský kraj veřejnou zakázku malého rozsahu, jejímž vítězem se stala společnost M.A.T. Group, s.r.o. Všech 854 sad ručního nářadí tak přišlo na 532.000 Kč. Příspěvkem ze svého grantového programu ve výši 100.000 Kč bez DPH na nákup sad přispěla společnost NET4GAS, s.r.o.

Fotogalerie:

            

Předání sad nářadí proběhne ještě na těchto školách: Střední odborné učiliště elektrotechnické, Plzeň, Vejprnická 56, Odborná škola výroby a služeb, Plzeň, Vejprnická 56, Základní škola a Odborná škola, Horšovský Týn, Nádražní 89, Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Horšovský Týn, Littrowa 122, Střední škola a Základní škola, Oselce, Střední odborné učiliště, Domažlice, Prokopa Velikého 640 – Stod, Střední škola, Bor, Plzeňská 231, Střední průmyslová škola Tachov, Světce 1 , Střední škola živnostenská a Základní škola, Planá, Střední průmyslová škola, Klatovy, nábřeží Kpt. Nálepky 362, Střední škola zemědělská a potravinářská, Klatovy, Národních mučedníků 141, Střední odborné učiliště, Domažlice, Prokopa Velikého 640 – Domažlice, Střední škola, Rokycany, Jeřabinová 96/III, Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Sušice, U Kapličky 761.