Prodaná nevěsta pod širým nebem

obrazek
14. června 2018 13:32, aktualizováno 07. září 2018 13:37, Mgr. René Zeithaml

Nejznámější česká opera, otevřená scéna pod širým nebem, panoramatické jeviště, slavní operní pěvci, stovky účinkujících, plzeňský folklór, živý orchestr, komedianti, vesnická hospoda a Jeník s Mařenkou. Tak by se dala několika slovy shrnout největší akce letošního roku, kterou připravuje Plzeňský kraj při příležitosti oslav 100 let výročí založení republiky. Prodaná nevěsta open air se odehraje jen jednou, a to v pátek 7. září 2018 na náměstí Republiky v Plzni.
Vstup je pro všechny zdarma.

Plzeňský kraj spojil síly s městem Plzeň, Divadlem J. K. Tyla a agenturou Nashledanou a od října loňského roku pracuje na přípravě největší akce roku s názvem Prodaná nevěsta open air. Operu totiž Bedřich Smetana napsal jako lidovou zábavnou podívanou, která se odehrává právě v Plzni. Operní režisér ve spolupráci se scénografem i z tohoto důvodu využijí jako kulisy také historické domy na náměstí Republiky, aby navodili předvedení opery tak, jak si ji tehdy pravděpodobně představoval sám autor. Opera bude uvedena ve verzi z roku 1870, tedy v klasické podobě, ale za využití nejmodernějších technologií.

Přijďte v pátek 7. září 2018 oslavit stoleté výročí vzniku naší země spolu s Prodanou nevěstou.
 

Přípravy na Prodanou nevěstu vrcholí
Aby si diváci mohli vychutnat velkolepé představení pod širým nebem, pracuje realizační tým nepřetržitě i v parném létě. Ovšem přípravy by neměli podcenit ani ti, co se na Prodanou nevěstu chystají. Přinášíme proto stručné shrnutí celého děje české opery (klikni na obrázek I. - III. dějství).

I. dějství

 


 

II. dějství

 


 

III. dějství

 

 

 

Osoby a obsazení

 

 

 

Mediálními partnery jsou Česká televize, Deník a Český rozhlas Plzeň.


Realizaci projektu podpořila Nadace ČEZ.  


Další informace byly uvedeny na tiskové konferenci ZDE

Informace o omezení MHD v souvislosti s představením najdete ZDE.

Nepodceňujeme ani bezpečnost a kromě složek Integrovaného záchranného systému se bude na zajištění hladkého průběhu akce podílet i plzeňská bezpečnostní agentura HLS.

 

Soubory ke stažení