Domov Harmonie Mirošov ožil oslavami 70 let od založení

obrazek
19. listopadu 2018 10:39, aktualizováno 09:39, Bc. Eva Mertlová

Domov Harmonie si 15. listopadu 2018 připomněl 70 let od založení zařízení sociální péče v Mirošově. K této příležitosti domov připravil dvě oslavy ve dnech 13. a 14. listopadu. První zmíněný den bylo odpoledne věnováno uživatelům služeb a jejich rodinám. Druhý den se sešli současní zaměstnanci společně s bývalými a s pozvanými hosty. Mezi nimi byl i náměstek hejtmana pro oblast sociálních věcí Zdeněk Honz, ředitelé spřátelených zařízeních sociální péče, starosta města Mirošov Vlastimil Sýkora, Klára Nehodová, manažerka projektu Virtuální univerzity třetího věku, ekonomické fakulty, České zemědělské univerzity v Praze.

Programy obou dnů zahájila ředitelka Domova Harmonie Radmila Dortová, která všem přiblížila současný stav Domova a práci zaměstnanců. V úterý 13. listopadu přijel uživatelům i hostům zazpívat a popřát k výročí Marcel Zmožek. Ve středu 14. listopadu, zpříjemnil pohodové odpoledne Marek Ztracený.

Při příležitosti oslav 70. výročí založení vydal Domov Harmonie publikaci "Domov Harmonie v proměnách času" mapující celou jeho historii i historii místa kde se nachází. Text knihy napsala bývalá dlouholetá zaměstnankyně paní Dagmar Danielisová.

Následně v samotný výroční den 15. listopadu si všichni uživatelé i zaměstnanci vychutnali společně slavnostní oběd. Na chvíle, kdy se u takto významné události sešli, v plně obsazeném společenském sále Domova Harmonie, budou všichni dlouho vzpomínat.

Fotogalerie