Zlatý důl na Klínovci

obrazek
21. ledna 2016 09:19, aktualizováno 22. ledna 2016 15:29, Mgr. Jana Filípková

Medailové žně pokračují. Alpští lyžaři si otevřeli na Klínovci zlatý důl. Ve slalomu speciál zvítězila Barbora Zíková, která tak přidala do své sbírky v pořadí již třetí zlatou medaili. Ve stejné disciplíně získal svou druhou zlatou medaili Adam Linhart. Plzeňský kraj tak má z dvanácti možných zlatých medailí pět!

Do plzeňské sbírky cenných kovů přispěli také rychlobruslaři – Jan Reitspies zlatou a Markéta Mazancová bronzovou medaili ve sprintu na jedno kolo. Plzeňský kraj se tak po třetím soutěžním dnu dělí s Královehradeckým krajem o průběžné šesté místo v bodovém hodnocení krajů. V počtu získaných medailí je dokonce na čtvrtém místě.

Včera se na Cínovci jely závody s hromadným startem v biatlonu. „Nejlepší z našich reprezentantek byla v pořadí pátá v kategorii mladších žákyň Karolína Nyklesová. Mezi chlapci byl nejúspěšnější Michal Svítil, který ve starších žácích na pětikilometrové trati obsadil sedmé místo, a to zejména díky skvělé střelbě," popisuje Jiří Struček, náměstek hejtmana PK pro oblasti školství, sportu a cestovního ruchu.

Zklamali však hokejisté, kteří skončili v chomutovské skupině B na posledním sedmém místě. „Nicméně se všemi soupeři sehráli vyrovnaná utkání. Se Středočeským krajem dokonce vyhráli nejvyšším rozdílem v celém turnaji základních skupin poměrem 5:0," podotýká Jiří Struček.

Dnešní den Plzeňský kraj vkládá naděje do snowboardingu v areálu na Klínovci, dále pak do chlapecké štafety běžkařů na Cínovci, rychlobruslařů na zimním stadionu v Mostě, a „věříme v úspěch šachistů, kteří dnes zakončí svůj náročný program".

Fotogalerie:

 Bronzová rychlobruslařka Markéta Mazancová

 Olympijský vítěz v rychlobruslení Jan Reitspies

 Reprezentant PK v biatlonu Michal Svítil

 Reprezentanti v rychlobruslení s trenéry, vedoucími výpravy a náměstkem hejtmana PK Jiřím Stručkem

 
Závod s hromadným startem v biatlonu