Třetí zasedání Pracovní skupiny Vzdělávání

obrazek
06. září 2016 14:13, aktualizováno 13:13, Bc. Jan Honomichl

Dne 26. dubna 2016 se opět sešla Pracovní skupina Vzdělávání pro území Plzeňského kraje (PS Vzdělávání).

3. zasedání PS Vzdělávání zahájil náměstek hejtmana pro oblast školství, sportu, cestovního ruchu pan Jiří Struček. Dále vystoupil Mgr. Petr Duda, který seznámil členy PS Vzdělávání s průběhem realizace projektu „Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Plzeňského kraje“ a s činností jednotlivých platforem, které byly vytvořeny na minulém zasedání. Členové PS Vzdělávání se také dozvěděli harmonogram konání dalších jednání platforem.

Hlavním bodem programu bylo představení pracovní verze analýzy potřeb v území, kterou zpracoval realizační tým projektu KAP ve spolupráci s Regionální rozvojovou agenturou Plzeňského kraje.
Ing. Pavel Beneš z Regionální rozvojové agentury Plzeňského kraje interpretoval aktualizovaná data pro účely analýzy potřeb v území. Členům PS Vzdělávání byla představena data za Plzeňský kraj týkající se demografické charakteristiky, vzdělanosti, vzdělávacího systému a trhu práce. Mgr. Duda následně shrnul problémy vzešlé z analýzy a přiřadil je k jednotlivým platformám.

Dále na zasedání PS Vzdělávání vystoupila paní Ing. Eva Jindrová, která seznámila účastníky se základními informacemi o Strategii ITI plzeňské metropolitní oblasti. Vysvětlila opatření strategie, vysvětlila pojem a charakteristiku plzeňské metropolitní oblasti. Strategie jde napříč operačními programy, alokace v oblasti vzdělávání je přibližně 280 mil. Kč. V současnosti je strategie v připomínkovacím procesu ze strany Ministerstva pro místní rozvoj.

Na zasedání také vystoupila paní Mgr. Lucie Holacká z Národního institutu pro další vzdělávání (NIDV), která představila IPs „Strategické řízení a plánování ve školách a v územích“. V rámci projektu probíhá metodická pomoc a podpora NIDV jednotlivým místním akčním plánům na území Plzeňského kraje.

Níže jsou zveřejněny všechny důležité dokumenty a prezentace z 3. zasedání PS Vzdělávání.

Soubory ke stažení