Stříbrné zakončení úspěšné olympiády

obrazek
22. ledna 2016 09:19, aktualizováno 15:33, Mgr. Jana Filípková

Závěrečný den Her VII. zimní olympiády dětí a mládeže v Ústeckém kraji přinesl výpravě Plzeňského kraje dvě stříbrné medaile. O jeden z medailových úspěchů se postarala chlapecká běžecká štafeta v závodu klasickou technikou na 3 x 2 km. Členy stříbrné štafety byli mladší žák Štěpán Zuna a starší žáci Ondřej Zuna a Martin Kočandrle. Ostudu neudělala ani děvčata, která na stejné trati obsadila krásné páté místo. V rychlobruslařském závodě na tři kola získal stříbrnou medaili Dominik Soukup. Pěkných výsledků také dosáhli snowboardisté na obtížné snowboardcrossové trati, kdy se tři zástupci naší výpravy probojovali do finále, kde všichni dojeli na čtvrtém místě: mladší žák Martin Makovec, mladší žákyně Sára Faustová a starší žákyně Viktorie Brožová.

Od 19.00 hodin se konal na zimním stadionu v Chomutově medailový a zároveň závěrečný ceremoniál, do kterého byly zapojeny všechny účastnice soutěže v disco dance včetně týmu Plzeňského kraje. Po všech oficialitách byla stažena olympijská vlajka, která byla následně předána z rukou zástupců Ústeckého kraje do rukou budoucího pořadatele Her VIII. letní olympiády dětí a mládeže 2017 – Jihomoravského kraje.

V celkovém hodnocení krajů se náš kraj umístil na 9. místě dle bodování krajů a podle počtu dosažených medailí dosáhl na krásné 6. místo s celkovým počtem šesti zlatých, šesti stříbrných a dvou bronzových medailí. V bodování krajů byl nejúspěšnějším Moravskoslezský kraj a nejvíce medailí získal Liberecký kraj.

„Nejen za celý organizační tým děkuji za výbornou reprezentaci Plzeňského kraje všem mladým sportovcům a jejich trenérům," řekl na závěr Jiří Struček, náměstek hejtmana PK pro oblasti školství, sportu a cestovního ruchu.

Fotogalerie:

 
Aktéři nejúspěšnějšího sportu na ZODM 2016 za PK - běžeckého lyžování


Boj za PK do posledního dechu


Nástup části plzeňské výpravy na závěrečném ceremoniálu


Stříbrná štafeta na stupních vítězů


Stříbrná štafeta při poslední předávce


Stříbrný rychlobruslař Dominik Soukup