První zlatá medaile pro Plzeňský kraj na hrách VI. zimní olympiády dětí a mládeže 2014

obrazek
22. ledna 2014 11:45, aktualizováno 10:45, Mgr. René Zeithaml

Po osmi letech se Plzeňský kraj dočkal v alpských disciplínách zlaté medaile. Zasloužila se o ni Barbora Zíková v paralelním slalomu. Bářina první reakce po zisku zlata byla: „Doufám, že na slavnostním ceremoniálu dostanu k medaili i kytku!". Ke zlatu přidala bronz ve stejné disciplíně Tereza Nová v kategorii starších žákyň a čtvrté místo Marek Müller.

Radost udělali krasobruslaři. Mladší žákyně Vanessa Štefanová překvapila bronzovou medailí a Jiří Bělohradský přidal čtvrté místo.

Body do celkového hodnocení krajů získala svým čtvrtým místem i Gabriela Krůsová ve snowboardingu.

V úterý vládla hrám VI. zimní olympiády dětí a mládeže opět nepřízeň počasí. V areálu v Novém Městě začínali biatlonisté v 10:00 hodin závod s hromadným startem klasickou technikou. K biatlonovému závodu se vyjádřil i trenér Tomáš Bystřický „Na kvalitu sněhu - přimrzlý sníh a na něm sněhový poprašek ve vrstvě 2 – 3 cm - se velmi těžko mazalo. Už od šesti hodin ráno jsme testovali lyže. Za těchto nestandardních  podmínek  to byl fyzicky velmi náročný závod." O náročnosti závodu svědčí i cílové fotografie.

Hokejisté mají za sebou čtyři zápasy, z toho dvě výhry a dvě prohry, a v dnešních zápasech rozhodnou, zda budou hrát o přední umístění.

Fotogalerie:

 
Zlatý medailový ceremoniál pro Barboru Zíkovou

 
Tereza Nová na bronzovém stupínku

 
Bronzová Vanessa Štefanová

 
Vanessa Štefanová a trenérka Lucie Mužíková s náměstkem hejtmana Jiřím Stručkem

 
Bronzový Ondřej Hasman s náměstkem hejtmana Jiřím Stručkem

 
Dojezd biatlonového závodu

 
Hokejisté v zápase s Vysočinou