První zasedání Pracovní skupiny Vzdělávání

obrazek
06. září 2016 10:17, aktualizováno 09:17, Bc. Jan Honomichl

Dne 27. října 2015 se na svém ustanovujícím zasedání sešla Pracovní skupina Vzdělávání pro území Plzeňského kraje (PS Vzdělávání). PS Vzdělávání byla vytvořena Regionální stálou konferencí Plzeňského kraje (RSK) na základě stanoviska č. 02/02 ze dne 2. června 2015. Hlavním úkolem PS Vzdělávání je:

  • mapovat situaci a potřeby území a škol (z pohledu území), vzdělávacího systému a trhu práce a zaměstnavatelů (potřeby trhu práce);
  • vyhodnocovat potřeby škol z hlediska vydefinování priorit dalšího rozvoje z pohledu území;
  • projednávat klíčová témata KAP zaměřená především na oblast středního a vyššího odborného školství;
  • projednávat jednotlivé dokumenty KAP a předkládat je ke schválení RSK.

PS Vzdělávání je složena ze zástupců klíčových aktérů ovlivňujících oblast vzdělávání na území Plzeňského kraje a tvoří ji 51 členů. Členská instituce PS Vzdělávání je podrobně popsána ve Statutu PS Vzdělávání, který byl společně s Jednacím řádem PS Vzdělávání na 1. zasedání projednán a následně předložen ke schválení RSK.

Na 1. zasedání PS Vzdělávání byl členům také představen návrh projektu „Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Plzeňského kraje“, který byl následně podán na MŠMT. Mgr. Chocholová dále představila činnost odborného garanta v Plzeňském kraji a Ing. Mašinda informoval členy PS Vzdělávání o připravovaných místních akčních plánech (MAP) a rozdělení území Plzeňského kraje na jednotlivé MAP. V závěru zasedání vystoupil Ing. Pavel Beneš z Regionální rozvojové agentury Plzeňského kraje a přednesl úvodní informace o vzdělávání a trhu práce v Plzeňském kraji.

Níže jsou zveřejněny všechny důležité dokumenty a prezentace z 1. zasedání PS Vzdělávání.

Soubory ke stažení