Přípravy na zimní olympiádu dětí a mládeže vrcholí

obrazek
08. ledna 2016 13:28, aktualizováno 15. ledna 2016 15:54, Mgr. Jana Filípková

Plzeňští sportovci ladí formu na VII. zimní olympiádu dětí a mládeže ČR 2016, která bude zahájena v neděli 17. ledna 2016 v Ústeckém kraji. Jejím centrem bude Chomutov a soutěžit se bude v 8 sportovních odvětvích a 2 doprovodných soutěžích.

Z Plzeňského kraje se zúčastní 74 sportovců a 18 trenérů. „Přeji všem sportovcům hodně úspěchů a věřím, že Plzeňský kraj se umístí na předních místech žebříčku,“ říká Jiří Struček, náměstek hejtmana PK pro oblasti školství, sportu, cestovního ruchu a projektu Plzeň – Evropské hlavní město kultury 2015, který je rád, že „vývoj počasí v posledních dnech přinesl nejen přírodní sníh, ale umožňuje také výrobu technického sněhu.“

Reprezentanti Plzeňského kraje budou odjíždět v neděli 17. ledna 2016 v 11 hodin od zimního stadionu v Plzni.

V areálu Klínovce, kde se bude soutěžit v alpském lyžování, akrobatickém lyžování a snowboardingu, jsou připraveny sjezdovky. Na Cínovci, kde se chystají soutěže v běžeckém lyžování a biatlonu, je rovněž přírodní sníh a předpověď pro jeho přírůstek je dobrá. Zástupci Českého lyžařského svazu informovali, že se na ODM uskuteční všechny lyžařské disciplíny. Konečná kontrola připravenosti areálů proběhne v polovině příštího týdne.

Soutěže v krasobruslení a rychlobruslení se uskuteční na mosteckém zimním stadionu, turnaj v ledním hokeji se bude hrát v halách v Litvínově a Chomutově. Zde se v olympijském domě uskuteční i doprovodné soutěže v disco dance a šachový turnaj.

Podrobnější informace z olympiády můžete sledovat přímo na webových stránkách odm.olympic.cz/2016.