​Park za Plazou ožije pohybem i hudbou, budou se tu předávat i medaile

obrazek
17. června 2015 16:04, aktualizováno 15:04, Mgr. Jana Filípková

Třetí den soutěží na Olympiádě dětí a mládeže zakončí slavnostní ceremoniál v amfiteátru Obchodního centra Plaza. Dnes se za Plazou kromě medailového ceremoniálu odehrává i Festival sportu.

Jednou z doprovodných akcí LODM je i 2. ročník Festivalu Sportu, který dnes zaplní obchodní centrum Plzeň Plaza a přilehlý park. Program začíná už v 9 hodin a skončí až v deset večer. "Představí se na čtyřicet sportovních odvětví a pohybových aktivit, akce je zaměřena na děti, chceme je zábavnou formou přilákat k pohybu a sportování," říká Tereza Zálešáková, manažerka Festivalu Sportu.

K vidění bude řada sportovních osobností. Na stanoviště triatlonu dohlédne český reprezentant Přemysl Švarc, podpisy rozdají horolezec Honza "Tráva" Trávníček, hokejisté Škody Jaroslav Kracík, Jakub Jeřábek i plzeňská legenda Vladimír Bednář, zástupci házenkářů Talentu M.A.T. přinesou ukázat mistrovský pohár. Vodní slalomář Vavřinec Hradílek zase přispěje na speciálním kole našlapanými kilometry k charitativní akci Nadace ČEZ. A součástí programu je i koncert písničkáře Voxela a kapely Fixed Light.