Novinkou letošní olympiády je mobilní aplikace

obrazek
04. června 2015 14:43, aktualizováno 13:43, Mgr. Jana Filípková

Jednou ze zajímavých novinek, kterou představí blížící se Olympiáda dětí a mládeže v Plzni, je mobilní aplikace pro všechny účastníky a návštěvníky této akce. Aplikace vyvinutá dvěma studenty plzeňské Střední školy informatiky a finančních služeb v Plzni pro zařízení se systémem Android už je ke stažení!

„Zcela poprvé v historii konání dětských olympiád budou moci mladí sportovci, jejich trenéři i návštěvníci využít mobilní aplikaci, kterou pro ně vytvořili dva studenti Střední školy informatiky a finančních služeb v Plzni,“ vysvětluje náměstek hejtmana pro oblast školství, sportu, cestovního ruchu a projektu Plzeň – Evropské hlavní město kultury 2015 Jiří Struček. Ten s jistou nadsázkou dodává, že „to bude první ročník dětské olympiády, kdy cestu nejen na sportoviště budou pro trenéry i dospělý doprovod hledat na svých telefonech mladí sportovci.“

„Jednoznačnou výhodou naší aplikace je, že nemusíte s sebou tahat žádné mapy či informační materiály. Vše si stáhnete do mobilu a pak v něm najdete úplně veškeré potřebné informace. Z naší aplikace se sportovci dozvědí, kde jsou ubytovaní či kde se mohou stravovat, ale i mapu jak se na daná místa dostanou. Nechybí ani jízdní řády či informace o možnostech trávení volného času. Návštěvník olympiády si tu zase může najít konkrétní sport, dobu jeho konání, časy ceremoniálů, zkrátka všechny potřebné informace, aby si olympiádu pohodlně užil,“ vypočítává sedmnáctiletý student 2. ročníku David Škarda, který mobilní aplikaci vytvořil se svým spolužákem, šestnáctiletým Markem Vencem.

Aplikace pro telefony se systémem Android je zdarma ke stažení zde.