Nečekané drama v basketbalovém turnaji

obrazek
17. června 2015 15:19, aktualizováno 14:19, Mgr. Jana Filípková

V hale TJ Lokomotiva Plzeň si diváci mohli již druhým dnem  v úterý 16. června 2015 naplno užívat krásné basketbalové atmosféry a sledovat mladé naděje českého basketbalu v akci. Zápas mezi domácím Plzeňským krajem a Krajem Vysočina přilákal nejpočetnější obecenstvo, včetně hejtmana Plzeňského kraje Václava Šlajse.

Do zápasu vstoupil lépe Kraj Vysočina a ujal se brzkého vedení. Za stavu 6:0 pro Vysočinu si vzal trenér domácích oddechový čas. Plzeň se v první čtvrtině trápila a po několika úspěšných střelách za tří body vedli hosté na konci první čtvrtiny 18:9.

Ve druhé čtvrtině se Plzeň dokázala vrátit do zápasu. Tři a půl minuty před koncem druhé čtvrtiny se podařilo dokonce srovnat skóre na 24:24 a za bouřlivé podpory diváků se domácí dostali do vedení v poločase o osm bodů.

Ve třetí čtvrtině se Plzeňský tým snažil navýšit svůj náskok, ale hosté z Vysočiny i díky skvělým individualitám v týmu nedovolili domácím rozhodnout o zápase v předposlední čtvrtině. Nicméně domácí si svůj těsný náskok udrželi a do čtvrté čtvrtiny vstoupili s náskokem sedmi bodů.

Poslední čtvrtina nabídla divákům hotové drama. Kraj Vysočina se pět minut před koncem díky skvělé obraně celého týmu a skvělým blokům, které zvedaly diváky ze sedadel, snížil náskok Plzeňského kraje na pouhé čtyři body. Avšak plzeňští hráči si koncovku pohlídali a zvítězili o deset bodů 60:50.

Fotogalerie zachycující druhý den Olympiády dětí a mládeže: