Logo a maskot LODM 2015 - soutěž

24. února 2014 07:49, aktualizováno 06:49,

V rámci konání Her VII. letní olympiády dětí a mládeže ČR v roce 2015 pořádaných Plzeňským krajem vyhlašuje náměstek hejtmana Plzeňského kraje Jiří Struček soutěž pro žáky a žákyně středních škol v Plzeňském kraji pod názvem „LOGO a MASKOT Her VII. letní olympiády dětí a mládeže ČR 2015.

Téma soutěže:

Vytvoření grafického návrhu loga a maskota

Logo:

Použitelné na propagační materiály (upomínkové předměty, startovací čísla, billboardy, trička, tištěné materiály) ve verzi barevné, černobílé a jednobarevné. Logo by mělo symbolizovat Plzeňský kraj, olympiádu a mládež.

Maskot:

Skutečná či smyšlená postava zvířete nebo jiné bytosti, která se stane symbolem olympiády. Součástí návrhu maskota budou také piktogramy jednotlivých sportů olympiády – sportující maskot.

Piktogramy budou vytvořeny pro tyto sporty: aerobic, atletika, badminton, basketbal, beachvolejbal, cyklistika, fotbal, goalball (handicap), házená, hokejbal, jachting, karate, nohejbal, orientační běh, plavání, střelba, tenis a triatlon.

 Je možné podat návrh jen loga nebo jen maskota, včetně piktogramů.


Práce musí být vytvořena žákem střední školy. Pomoc dospělých je zakázána, vyjma konzultací s pedagogickým sborem dané školy.

Svou práci můžete odevzdat v elektronické podobě do 12. 3. 2014 Odboru školství, mládeže a sportu KÚ PK na adresu alena.altmanova@plzensky-kraj.cz, předmět e-mailu: LOGO a MASKOT.

Nejlepší práce budou oceněny.

Loga předchozích olympiád naleznete na www.olympic.cz.