Klínovec opět zlatý

obrazek
20. ledna 2016 08:51, aktualizováno 22. ledna 2016 15:25, Mgr. Jana Filípková

I druhý soutěžní den Her VII. zimní olympiády dětí a mládeže 2016 v Ústeckém kraji byl pro výpravu Plzeňského kraje úspěšný. Za mrazivého počasí a ideálních lyžařských podmínek pokračovaly soutěže v alpských disciplínách. Na svazích Klínovce, kde byli všichni naši alpští lyžaři osobně podporováni také  hejtmanem kraje Václavem Šlajsem, vybojovala pro sebe i pro náš kraj druhou zlatou medaili Bára Zíková, a to ve vyřazovacím závodu ve slalomu.

Na zasněženém Cínovci byly na programu soutěže v běžeckých disciplínách, tentokráte však klasickou technikou. Další dvě stříbrné medaile přibyly na hrudích běžkařů Štěpána Zuny (mladší žák) a Martina Kočandrleho (starší žák).

Na zimním stadiónu v Mostě po pondělním krátkém programu pokračovaly soutěže v krasobruslení volným programem. Reprezentantka Plzeňského kraje Vanessa Štefanová se po součtu bodů z obou jízd umístila na pěkném sedmém místě. Všichni medailisté z prvních dvou dnů byli oceněni na medailovém ceremoniálu na náměstí 1. máje v Chomutově. Po prvním medailovém ceremoniálu jim pogratuloval náměstek hejtmana pro oblasti školství, sportu a cestovního ruchu Jiří Struček.

Dnes začínají na zimním stadionu v Mostě soutěže v rychlobruslení rozjížďkami na krátké a dlouhé trati.

Přejme našim sportovcům mnoho úspěchů i v následujících dnech.

Fotogalerie:


Adam Linhart, vítěz obřího slalomu mladších žáků


Bára Zíková


Hejtman PK Václav Šlajs a jeho náměstek Jiří Struček s dvojnásobnou zlatou medailistkou


Krasobruslařky s náměstkem PK Jiřím Stručkem a s maskotem ZODM 2016


Olympijští vítězové - Aleš Valenta a Bára Zíková


Úspěšní alpští lyžaři a náměstek hejtmana PK Jiří Struček


Úspěšní zástupci běžeckého lyžování s vedoucí Odboru školství, mládeže a sportu KÚPK Jaroslavou Havlíčkovou a náměstkem hejtmana PK Jiřím Stručkem


Zlatá radost na Klínovci