Hry VII. zimní olympiády dětí a mládeže ČR zahájeny

obrazek
17. ledna 2016 22:39, aktualizováno 22. ledna 2016 13:24, Mgr. Jana Filípková

V dějišti zimní olympiády dětí a mládeže v Ústeckém kraji se 17. ledna 2016 sešli nejlepší sportovci ze všech krajů České republiky. Zahajovací ceremoniál začal v 15:00 hodin v hokejovém svatostánku chomutovských pirátů. Výpravu Plzeňského kraje doprovázel hejtman kraje Václav Šlajs, náměstek hejtmana pro oblasti školství, sportu a cestovního ruchu Jiří Struček a náměstek hejtmana pro oblasti regionálního rozvoje, fondů EU a informatiky Ivo Grüner.

V rámci zahajovacího ceremoniálu byly představeny všechny sporty, ve kterých se bude soutěžit. "Sedmdesáti čtyřčlennou výpravu sportovců Plzeňského kraje přivedl na plochu bývalý hokejista, stříbrný medailista ze Zimních olympijských her v Innsbrucku 1976 a mistr světa z roku 1977 Bohuslav Ebermann," popisuje Jiří Struček.

Součástí ceremoniálu bylo kromě tradičních náležitostí jako je vztyčování státní a olympijské vlajky, české a olympijské hymny, slibu závodníků a rozhodčích, nástupu výprav a zapálení ohně, také vystoupení dvou akrobatek ve vzdušném tanci (aerial dance), který zaujal všechny přítomné. Na závěr ceremoniálu vystoupila zpěvačka Ewa Farna.

Po té všichni účastníci her odjeli do svých ubytovacích zařízení, aby se v klidu připravili na pondělní sportovní program.

Fotogalerie:

  Odjezd výpravy na ZODM 2016 do Ústeckého kraje

  Část výpravy Plzeňského kraje před zimním stadionem v Chomutově

  Hejtman PK, jeho náměstci a ostatní členové výpravy Plzeňského kraje ZODM těsně před slavnostním zahájením

  Snowboardisté s maskoty ZODM 2016 v Ústeckém kraji

  Vlajkonoš PK Bohuslav Ebermann s doprovodem při slavnostním ceremoniálu

 Vzdušný tanec (aerial dance) Vzdušný tanec (aerial dance)

 Koncert Ewy Farné během slavnostního zahájení