Hry VI. zimní olympiády dětí a mládeže 2014 v kraji Vysočina byly zahájeny

obrazek
20. ledna 2014 09:38, aktualizováno 21. ledna 2014 10:32, Mgr. René Zeithaml

V neděli 19. ledna 2014 ve 14:00 hodin byly na zimním stadionu Kotlina v Havlíčkově Brodě zahájeny Hry VI. zimní olympiády dětí a mládeže 2014. Před stadionem se sešla celá výprava Plzeňského kraje společně s jeho představiteli náměstkem hejtmana pro oblasti školství, sportu, kultury a cestovního ruchu Jiřím Stručkem, náměstkem hejtmana pro regionální rozvoj, evropské fondy a informatiku Ivo Grünerem a vedoucí odboru školství, mládeže a sportu Jaroslavou Havlíčkovou.

Na plochu stadionu přivedl výpravu Plzeňského kraje zlatý olympionik z Nagana, hokejista Jaroslav Špaček. Olympijskou pochodeň donesly na stadion členky stříbrné běžecké štafety na ZOH v Sarajevu 1984. Olympijský oheň pak zapálila finišmanka této štafety a současná předsedkyně klubu Fair play Českého olympijského výboru Květa Jeriová-Pecková.

Při příležitosti zahájení Zimní olympiády dětí a mládeže byla za přítomnosti zlatých olympioniků Kateřiny Neumannové, Jaroslava Špačka a Davida Moravce podepsána smlouva mezi Českým olympijským výborem a Plzeňským krajem o pořadatelství Her VII. letní olympiády dětí a mládeže ČR, které se uskuteční v Plzni v červnu 2015.  

Všem účastníkům olympiády přejeme hodně sportovních úspěchů!

Fotogalerie:

 
Nástup výprav s vlajkonošem Jaroslavem Špačkem

 
Vlajkonoš Plzeňského kraje Jaroslav Špaček na projekci při nástupu plzeňské výpravy

 
Výprava Plzeňského kraje

 
Podpis smlouvy mezi PK a ČOV o pořadatelství VII. LODM 2015

 
Podpis smlouvy o pořadatelství VII. LODM

 
Výprava krasobruslařů po slavnostním zahájení