Hejtman ocenil medailisty z Her VI. letní olympiády dětí a mládeže České republiky 2013

obrazek
27. září 2013 07:31, aktualizováno 17. prosince 2013 09:01,

Hejtman Plzeňského kraje Milan Chovanec, jeho náměstek pro oblast školství, sportu, kultury a cestovního ruchu Jiří Struček a náměstkyně pro majetek a investice Zdeňka Lišková poděkovali za vynikající reprezentaci Plzeňského kraje na Hrách VI. letní olympiády dětí a mládeže ČR všem medailistům a jejich trenérům. Naše výprava si ze Zlínského kraje, kde se koncem června dětská letní olympiáda konala, přivezla šest zlatých, deset stříbrných a šestnáct bronzových medailí. Slavnostní přijetí se uskutečnilo 18. září 2013 v Domě hudby Konzervatoře v Plzni. Sportovci si odnesli šeky na sportovní vybavení, pamětní listy a upomínkové předměty. Přišli v doprovodu svých rodičů a trenérů.

Foto: Jindra Radová

Z Plzeňského kraje se olympiády zúčastnilo celkem 172 sportovců. Soutěžili v atletice, basketbalu, házené, fotbalu, cyklistice, rychlostní kanoistice, nohejbalu, orientačním běhu, plavání, sportovní střelbě, stolním tenisu, tenisu, volejbalu, triatlonu a vzpírání. Doprovázelo je 35 trenérů.

Gratulujeme všem úspěšným olympionikům a těšíme se, že mnozí budou reprezentovat Plzeňský kraj na Hrách VII. olympiády dětí a mládeže v roce 2015, která se uskuteční v Plzeňském kraji.

Soubory ke stažení