Exploze medailí pro Plzeňský kraj

obrazek
18. ledna 2016 23:44, aktualizováno 22. ledna 2016 13:27, Mgr. Jana Filípková

Po prvním dnu zimní olympiády je výprava Plzeňského kraje s pěti cennými kovy na druhém místě v hodnocení krajů.

Pondělí 18. ledna 2016, první den olympiády, přinesl plzeňské výpravě milé překvapení. Dopoledne zahájili své soutěže lyžaři běžci v krásném prostředí golfového areálu na Cínovci. Za krásného počasí a bohaté sněhové pokrývky získali bronzovou medaili v kategorii mladších žáků v závodě volnou technikou Štěpán Zuna a stříbro v kategorii starších žáků Martin Kočandrle. K tomu přidali dvě zlaté medaile alpští lyžaři – v obřím slalomu Barbora Zíková a Adam Linhart. Na Klínovci probíhaly taktéž soutěže ve snowboardingu a i zde bylo medailové umístění – ve slalomu získal medaili Martin Makovec.

Hokejisté zahájili svůj turnaj výhrou nad Středočeským krajem 5:0. V 16.30 hodin nastoupili ke druhému zápasu s Libereckým krajem, který bohužel prohráli  1:2.  

Věřím, že i následující dny budou pro Plzeňský kraj stejně úspěšné jako den první,” říká Jiří Struček, náměstek hejtmana PK pro oblasti školství, sportu a cestovního ruchu. Běžce čeká závod klasickou technikou, která je oblíbenější disciplínou Ondry Zuny. Pokračují soutěže v alpském a akrobatickém lyžování. “Bára Zíková potvrdila pověst medailové naděje již dnes. Doufejme, že se jí i nadále bude dařit,” poznamenává dále Jiří Struček. Začínají také biatlonové soutěže.

Držme palce všem našim sportovcům!

Fotogalerie:
 
 


Hejtman PK Václav Šlajs gratuluje medailistovi Štěpánu Zunovi


Hokejový tým Plzeňského kraje na střídačce

 
Medailisté s maskotem olympiády Bambou


Medailisty ocenil reprezentant Lukáš Bauer


Oddechový čas před závěrem zápasu


Soutěžní vystoupení děvčat v disco dance


Stříbrný medailista Martin Kočandrle během závodu


Štěpán Zuna na stupních vítězů