Druhé zasedání Pracovní skupiny Vzdělávání

obrazek
06. září 2016 11:59, aktualizováno 10:59, Bc. Jan Honomichl

Dne 3. března 2016 se podruhé sešla Pracovní skupina Vzdělávání pro území Plzeňského kraje (PS Vzdělávání).

V úvodu zasedání byli její členové informováni o průběhu hodnocení projektové žádosti „Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Plzeňského kraje“, o zahájení realizace tohoto projektu a byli seznámeni s harmonogramem aktivit na nejbližší období.

Asi nejdůležitějším bodem 2. zasedání bylo vytvoření jednotlivých dílčích pracovních skupin, tzv. platforem. Na jednotlivých platformách budou podrobně řešeny povinné i nepovinné intervence KAP. Ke každé platformě byla vytvořena „Zpráva o zřízení platformy“, ve které jsou uvedeny základní pravidla pro fungování platformy a členská instituce platformy. Zprávy o zřízení platforem také slouží k dokladování monitorovacích indikátorů projektu. V rámci PS Vzdělávání bylo členy schváleno vytvoření 6 platforem:

  • Polytechnické vzdělávání s důrazem na infrastrukturu a investice
  • Odborné vzdělávání
  • Podpora podnikavosti
  • Kariérové poradenství, rozvoj škol jako center celoživotního vzdělávání a další vzdělávání dospělých
  • Společné vzdělávání (inkluze)
  • Nepovinná témata (cizí jazyky, ICT apod.)

Na zasedání PS Vzdělávání dále vystoupil pan Mgr. Martin Úlovec z Národního ústavu pro vzdělávání a seznámil členy s průběhem dotazníkového šetření na středních a vyšších odborných školách, které se uskutečnilo v prosinci 2015. Pan Úlovec interpretoval nejdůležitější závěry ze šetření. Národní ústav pro vzdělávání následně zpracuje komplexní Analýzu potřeb na školách, kterou zašle realizačnímu týmu k dalšímu využití.

Níže jsou zveřejněny všechny důležité dokumenty a prezentace z 2. zasedání PS Vzdělávání.

Soubory ke stažení