Informace k problematice veřejné podpory v rámci Opatření 3.3. OP RLZ

21. června 2005 08:11, aktualizováno 07:11,

Informace k problematice veřejné podpory v rámci Opatření 3.3. OP RLZ

 

Na základě konzultací konečného příjemce (Plzeňského kraje) a zprostředkujícího subjektu (SSZ MPSV) uvádíme následující informace k problematice veřejné podpory v rámci Opatření 3.3. OP RLZ.

 

V případě financování projektů zaměřených na vytváření vzdělávacích programů jsou možné tyto situace:

1) Projekt nesplňuje všechny znaky veřejné podpory (především je nutné, aby činností, které mají být podpořeny z OP RLZ, byly nekomerčního charakteru) - v tomto případě je možné financovat projekt 100% z OP RLZ.

 

2) Na projekt se bude vztahovat veřejná podpora, přičemž se nebude postupovat podle de minimis - na takový projekt se nevztahuje bloková výjimka (Rozhodnutí o výjimce ze zákazu veřejné podpory č.j. VP/S 81/04-160), proto jej není možné financovat z prostředků OP RLZ (bloková výjimka se vztahuje pouze na vzdělávání, poradenské a konzultační služby a vytváření pracovních míst. Nevztahuje se na vytváření vzdělávacích programů).

 

3) Na projekt se bude vztahovat veřejná podpora, přičemž se bude postupovat podle pravidla de minimis - takový projekt je možné financovat 100% z OP RLZ. Podrobnosti k podpoře de minimis jsou uvedeny v Příručce pro žadatele o finanční podporu grantových projektů OP RLZ (str. 40 - 42).