Úspěch žáků v Národním finále Atletického čtyřboje

obrazek
19. června 2018 09:39, aktualizováno 08:39, Petra Olivková

Ve dnech 13. - 15. 6. 2018 se v Karlových Varech uskutečnil 51. ročník Národního finále Atletického čtyřboje žáků se speciálními vzdělávacími potřebami. Jedná se o postupovou sportovní soutěž družstev a jednotlivců v kategorii starších dívek a starších chlapců. Národního finále se v Karlových Varech zúčastnilo 74 žáků speciálních škol z celé České republiky.

Družstvo Plzeňského kraje bylo sestaveno ze šesti nejlepších sportovců kraje (3 dívky, 3 chlapci), kteří postoupili do národního finále z krajského kola této soutěže konaného dne 25. 5. 2018 v Tachově.

Družstvo Plzeňského kraje reprezentovali žáci ze čtyř speciálních škol a to z Tachova, Stříbra, Horšovského Týna a Hostouně. Sportovci David Stejskal, Milan Hošťálek, Marian Lorenz, Izabela Kleinová, Kristýna Skořepová a Diana Kočová vytvořili svými výkony silné družstvo a získali pro Plzeňský kraj 1. místo v soutěži družstev krajů a putovní pohár. Izabela Kleinová se stala absolutní vítězkou atletického čtyřboje a získala 1. místo v kategorii jednotlivců starších dívek.

Sportovcům gratuluji k jejich výkonům, úspěchu a děkuji za výbornou reprezentaci školy, města a Plzeňského kraje nejen na poli sportovním. Děkuji také za výbornou spolupráci doprovodu žáků z jednotlivých škol.

Mgr. Lenka Hovězáková
ředitelka ZŠ a MŠ Tachov

 

Soubory ke stažení