Úspěch v národním kole atletického čtyřboje speciálních škol

obrazek
29. června 2016 14:07, aktualizováno 13:07, Petra Olivková

Dne 15. 6. 2016 - 17. 6. 2016 se v Kladně uskutečnilo národní kolo Atletického čtyřboje žáků ZŠ praktických a ZŠ speciálních. Jednalo se o 50. ročník této sportovní soutěže pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami a zúčastnilo se 84 závodníků ze 14 krajů České republiky. Závodilo se v atletických disciplínách - běh na 60m, skok daleký, hod, dívky běh na 800m a chlapci běh na 1 500m.

Plzeňský kraj reprezentovalo:

Družstvo dívek ve složení - Jana Trávníčková (ZŠ a MŠ, Hálkova 133, Klatovy), Denisa Lehmannová (ZŠ a OŠ, Nádražní 89, Horšovský Týn), Alena Šebestová (ZŠ a MŠ, Hálkova 133, Klatovy).

Družstvo chlapců ve složení - David Červeňák (ZŠ a OŠ, Nádražní 89, Horšovský Týn), Jaroslav Ornet (ZŠ, Heyrovského 23, Plzeň), Ján Samko (ZŠ, Podmostní 1, Plzeň).

Výsledky závodu:

Jana Trávníčková získala 1. místo a stala se vítězkou atletického čtyřboje v kategorii dívek. Je nejlepší atletkou této sportovní soutěže v ČR. Gratulujeme! Alena Šebestová se umístila v atletickém čtyřboji v kategorii dívek na 29. místě a Denisa Lehmannová se umístila na 32. místě.

David Červeňák se umístil v kategorii chlapců atletického čtyřboje na 9. místě, Jaroslav Ornet se umístil na 13. místě a Ján Samko na 34. místě.

V celkovém pořadí družstev se družstvo dívek Plzeňského kraje umístilo na 7. místě a družstvo chlapců na 5. místě. Družstvo Plzeňského kraje se po součtu všech bodů atletického čtyřboje umístilo na krásném 7. místě.

Velké poděkování patří všem členům výpravy Plzeňského kraje. Dívky i chlapci se zapojili do všech připravených aktivit. Byli velice komunikativní, přístupní, ohleduplní, vzájemně se povzbuzovali, respektovali a výborně tak reprezentovali sami sebe a Plzeňský kraj.

Fotogalerie: