Upozornění na podvodné faktury za ochranné značky

obrazek
04. června 2012 07:41, aktualizováno 05. června 2012 06:59,

Rádi bychom vás touto cestou informovali o varování Úřadu průmyslového vlastnictví.
Dle informací tohoto úřadu (http://www.upv.cz/cs/upv/aktuality/aktual2009/Varovani_pri_registraci_PP_042011.html) existuje několik firem, které oslovují jednotlivé vlastníky průmyslových práv a zasílají jim faktury za registraci, zveřejnění či evidenci průmyslových práv v jejich rejstřících nebo v internetových databázích. Úřad průmyslového vlastnictví varuje, že takovéto služby nikterak nesouvisí s úředními rejstříky či databázemi vedenými Úřadem průmyslového vlastnictví ani právní ochranou poskytovanou podle příslušných právních předpisů.

Ani KÚPK nebyl ušetřen. Dne 29.5.2012 byly doručeny dokumenty od společnosti European patent and trademark register, které se tváří jako faktury registraci značky CamelNET, Plzeňský kraj-turistů ráj a několik dalších.

Fakticky se nejedná o fakturu, ale o obchodní nabídku, peníze jsou roční poplatek za vložení loga do databáze té společnosti, nicméně to je uvedeno anglicky malým písmem dole. Zaplacením uvedené částky přistupujete na obchodní podmínky této nabídky.

Je pravděpodobné, že obdobné dopisy mohou být doručeny dalším organizacím a úřadům. Doporučujeme tedy, abyste podobným dokladům věnovali zvýšenou pozornost.