Terénní odlehčovací služby fungují i v Plzeňském kraji

obrazek
18. ledna 2019 14:33, aktualizováno 13:33, Mgr. René Zeithaml

Terénní odlehčovací služby jsou určeny osobám se zdravotním postižením bez omezení věku a seniorům. Služba je poskytována v přirozeném domácím prostředí klienta. Terénní odlehčovací služby umožňují dlouhodobě pečujícím osobám nezbytný odpočinek, vyřízení nezbytných záležitostí mimo domov a pomoc s ošetřovatelskými úkony, tím, že poskytují úkony odlehčovací služby (např. pomoc s podáním jídla a pití, dohledem nad nemocným, pomocí s hygienou, doprovody apod.). Pečovatelé a pečovatelky jsou schopni zastoupit pečujícího i na několik hodin.

Terénní odlehčovací služby poskytuje na území města Plzně a v jeho okolí nezisková organizace Domov – plzeňská hospicová péče, z.ú. Dojezdový rádius se pohybuje až do vzdálenosti 40 km od kontaktního místa organizace (Sušická 141/33, Plzeň).

Provozní doba je ve všední dny 7 - 21 hodin, o víkendech a svátcích 8 – 20 hodin.

Služby jsou hrazeny dle aktuálního ceníku uvedeného na webových stránkách www.domov-plzen.cz. Na úhradu služby je možné čerpat příspěvek na péči. Služby můžete domlouvat na e- mailové adrese socialni@domov-plzen.cz nebo na tel. čísle 731 632 788 v pracovní dny mezi 8 – 14 hodinou.