Revize stávajícího Plánu rozvoje vodovodů a kanalizací Plzeňského kraje

obrazek
05. ledna 2018 10:53, aktualizováno 18. října 2022 08:19, Zuzana Voráčková

Plzeňský kraj přistoupil v roce 2018 k aktualizaci všech údajů v Plánu rozvoje vodovodů a kanalizací Plzeňského kraje (PRVK PK). Zástupci obcí a také zástupci provozovatelů stávající infrastruktury byli v letech 2018 - 2021 oslovováni pracovníky Krajského úřadu Plzeňského kraje, odboru životního prostředí, s požadavkem na poskytnutí a ověření údajů o stávajících vodovodech a kanalizacích a o plánovaných projektech v jednotlivých obcích.

V souvislosti s problematikou sucha byla též společností DHI a.s. na základě objednávky Plzeňského kraje zpracována Technickoekonomická studie propojení významných skupinových vodovodů v Plzeňském kraji. Dále bylo zpracováno společností VRV a.s. posouzení připojitelnosti obcí na nadobecní vodovodní systémy, jako efektivní opatření pro zajištění stabilní dodávky pitné vody i v období dlouhodobého sucha. Výstupy z obou zakázek byly použity k plánování rozvoje vodohospodářské infrastruktury při zpracování aktualizovaného Plánu rozvoje vodovodů a kanalizací Plzeňského kraje.

Nově zpracovaný PRVK PK podléhá procesu posouzení vlivu koncepce na životní prostředí dle zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o posuzování vlivů na životní prostředí), v platném znění, přičemž průběh posouzení představuje zpravidla období 12 měsíců a jeho závěrem je schválení nové koncepce v Zastupitelstvu kraje.

Aktualizované údaje Plánu rozvoje vodovodů a kanalizací Plzeňského kraje jsou zveřejněny v nové aplikaci na portále Plzeňského kraje zde: https://prvk.plzensky-kraj.cz/prvk/karty/vyber?state=commenting&id=591.

O jednotlivých etapách procesu schvalování nové aplikace PRVK PK Vás budeme průběžně informovat zde na portále PK.




Galerie