Registr smluv - 1.7.2016

obrazek
29. června 2016 14:16, aktualizováno 13:16, Mgr. Mirka Bartoníčková

Zveřejnění smlouvy v registru smluv prostřednictvím publikačního formuláře

Od 1.7.2016 je na adrese http://smlouvy.gov.cz/ dostupné produkční prostředí registru smluv.

Princip zveřejnění:
Publikační formulář, který se nachází na výše uvedeném odkazu, vám vytvoří soubor zverejneni.xml, tento soubor společně s konkrétní anonymizovanou smlouvou odešlete prostřednictvím datových schránek do systému Registru smluv.

Zveřejnění smlouvy a práce s formulářem má několik pravidel:

  • Publikační formulář pro zveřejnění záznamu obsahuje povinná a nepovinná pole. Povinná pole jsou vizuálně označena tučným rámečkem.
  • Vyplňujete pouze protistranu smlouvy, údaje o Vaší společnosti budou doplněny na základě údajů z datové schránky (t.j. schránky, ze které zveřejňujete).
  • Přiložená příloha (smlouva) k formuláři musí mít stejný název, jako příloha, kterou budete odesílat datovkami. Nezapomeňte na anonymizaci smlouvy, která musí být ve strojově čitelném formátu.
  • Odesílaný soubor ve formátu XML musí být pojmenován přesně tak, jak jej formulář vygeneroval tedy zverejneni.xml a musí být vložen jako první příloha datové zprávy. Smlouvy či další přílohy k záznamu musí být vloženy jako další přílohy datové zprávy. Jejich názvy musí být shodné s názvy příloh, které jste vkládali do formuláře.

Odeslání datové zprávy:
Pokud v organizaci využíváte elektronickou spisovou službu, odešle datovou zprávu z tohoto prostředí. V případě přímého využití datové schránky lze využít možnost odeslání do ISDS prostřednictvím publikačního formuláře. Přílohou datové zprávy bude formulář zverejneni.xml a smlouva.

V příloze tohoto článku naleznete rychlý návod na práci s publikačním formulářem.

Soubory ke stažení