Projekt RESTART - Nadační fond Veroniky Kašákové

obrazek
30. října 2017 14:35, aktualizováno 13:35, Petra Olivková

Na základě úspěšných prvotních návštěv Veroniky Kašákové v dětských domovech v Plzeňském kraji s projektem Nový start s Veronikou, jsme se rozhodli ve spolupráci a za podpory Krajského úřadu Plzeňského kraje navázat v motivaci dětí, a to navazujícím projektem RESTART.

V projektu RESTART je zapojeno všech 7 dětských domovů Plzeňského kraje (DD Nepomuk, DD Domino Plzeň, DD Kašperské Hory, DD Staňkov, DD Horšovský Týn, DD Tachov a DD Planá).

Projekt odstartoval od měsíce října, kde pravidelně každý týden pracují s dětmi (starší 15-ti let, blížící se odchodu z dětského domova) námi vybraní průvodci.

Tito průvodci prošli výběrem a školením od dětského psychologa a jejich cílem je pracovat s dětmi individuálně na tématech: sebevědomí, sebeláska, zjišťovaní vlastních silných stránek, talentů, pracují na odpuštění, příprava na odchod z dětského domova, život po dětském domově + povinnosti s tím spojené. Všechny témata mají za cíl u dětí vzbudit zájem a co nejvíce jim pomoci začlenit se do běžného života, tak aby se z dětí mohli stát plnohodnotní, samostatní, vzdělaní lidé odcházející z dětských domovů žijící kvalitními životy.

Další informace o projektu RESTART najdete na webových a facebookových stránkách nadačního fondu:

www.nfvk.cz

www.facebook.com/nadacnifondveronikykasakove