Poskytování dat územně analytických podkladů v Plzeňském kraji

12. února 2010 14:20, aktualizováno 28. února 2012 14:23, Michal Souček

    V rámci společného projektu Plzeňského kraje a obcí s rozšířenou působností nazvaného "Územně analytické podklady v Plzeňském kraji" zajišťuje kraj poskytování dat územně analytických podkladů obcí s rozšířenou působností oprávněným subjektům podle stavebního zákona prostřednictvím webové aplikace Výdejní modul. Služba je zajišťována pro ORP Blovice, Domažlice, Horažďovice, Horšovský Týn, Klatovy, Kralovice, Nepomuk, Přeštice, Stod, Stříbro, Sušice a Tachov
    Postup poskytnutí dat je následující: Oprávněný subjekt kontaktuje příslušnou ORP se žádostí o poskytnutí ÚAP. V žádosti je nutné specifikovat zejména účel využití dat, územní rozsah dat, zda jsou požadována veškerá dostupná data ÚAP nebo určitá skupina sledovaných jevů, požadovaný formát dat, minimální doba přístupu k datům a kontaktní údaje. ORP na základě této žádosti založí v aplikaci Výdejního modulu příslušný účet (žadateli je automaticky emailem zasláno jméno a heslo), následně pak přidělí i požadovaná data za stanovené území (žadatel je automaticky informován emailem o možnosti stažení dat). Žadatel se přihlásí do aplikace a stáhne si poskytnutá data.
    Prostřednictvím aplikace Výdejního modulu jsou vydávána data územně analytických podkladů obcí s rozšířenou působností, která se aktualizují minimálně 2krát ročně, respektive u dat regionálních a celostátních poskytovatelů častěji. Přehled o zpracovávaných aktualizacích je k dispozici zde. Data je možné poskytovat ve vektorových formátech ESRI - SHP, DGN, DWG a DXF včetně projektu .MXD nebo návrhu symboliky (.TTF, CELL, RSC). Pasporty údajů o území od poskytovatelů a doprovodné informace k datům jsou veřejně přístupné v aplikaci KEVIS.
    Pro poskytnutí dat  ÚAP obcí s rozšířenou působností Plzeň, Nýřany a Rokycany je nutno kontaktovat příslušné pracoviště úřadu územního plánování. Za tato území nejsou data poskytována prostřednictvím Plzeňského kraje.

Kompletní územně analytické podklady ORP a kraje (textová část, výkresy a přílohy) jsou k dispozici zde: ÚAP ORP (kromě ÚAP ORP Plzeň) a ÚAP kraje.

V případě dotazů kontaktujte: gis(zavináč)plzensky-kraj.cz