Občanské sdružení ProCit získalo cenu APLAUS 2017

obrazek
04. dubna 2017 14:26, aktualizováno 13:26, Mgr. René Zeithaml

Národní ústav pro autismus - Nautis vyhlásil 3. dubna 2017 vítěze pátého ročníku ceny APLAUS. Cena je určená pro toho, kdo se angažuje v osvětě porozumění autismu, pomáhá lidem s autismem, nebo je s ním spjat jiným způsobem. Soutěž se vyhlašuje ve třech kategoriích, a to: jednotlivci (děti i dospělé), organizace a lidé s autismem.

Cenu APLAUS 2017 za organizaci roku převzala včera v Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky předsedkyně a ředitelka Občanské sdružení ProCit, z.s. Irena Vítovcová. „Z ocenění máme obrovskou radost. Vnímáme toto ocenění jako dík za sedmiletou podporu a pomoc rodinám s dětmi s autismem v Plzni a Plzeňském kraji. Pro ProCit je cena APLAUS 2017 prestižním oceněním a motivuje nás k další práci, která nás všechny v ProCitu baví," řekla předsedkyně a ředitelka Občanského sdružení ProCit, z.s. Irena Vítovcová.


Za ProCit převzala Cenu APLAUS 2017 Irena Vítovcová

Jako akreditovaná organizace se ProCit věnuje pedagogům a pedagogickým pracovníkům, pořádá pro ně kurzy, semináře a besedy. Z výtěžku veřejné sbírky pořádá ProCit pro celé rodiny vzdělávací a sportovně-relaxační víkendové a týdenní pobyty. ProCit se věnuje i benefiční a osvětové činnosti, každoročně pořádá Benefiční koncert ve Staré synagoze v Plzni a v loňském roce založil tradici rodinného modrého běhu RUN for ProCit.

Téměř 400 běžců se sešlo v sobotu 1. dubna 2017 v plzeňském Borském parku, aby u příležitosti Světového dne porozumění autismu uběhli 2 a 5 km na podporu ProCitu. Připraven byl i dětský běh a doprovodný program pro celé rodiny.