Jsem ráda, že jsem se mohla vrátit…

05. února 2018 11:30, aktualizováno 10:30, Petra Olivková

Jmenuji se Kristýna a je mi 18 let. V roce 2015 jsem začala novou etapu svého života, sama dobrovolně jsem opustila svou rodinu a zažádala pracovnici z OSPOD Plzeň o přemístění do Dětského domova v Tachově, kde byli mí mladší bráškové Míra, Štefan a tříletá sestra Natálie.

Začala jsem docházet na Střední školu živnostenskou v Plané, obor provozní služby a pokojská.  V domově jsem si našla spoustu nových kamarádů a poprvé jsem byla někým.  Po vyučení jsem se přihlásila na obor kuchař – číšník. Ale byla jsem plnoletá a zrovna jsem se rozešla se svým chlapcem, a tak jsem odešla z Dětského domova v Tachově a vrátila se do Plzně k rodičům. Ze začátku bylo všechno v pořádku. Nastoupila jsem do práce v jednom plzeňském hotelu jako pokojská. Čím dál víc jsem si nerozuměla s maminkou a hrozně jsme se hádaly. Navíc jsem při zřizování účtu zjistila, že mám soudní exekuci a dlužím za černé jízdy v MHD 24.000,- Kč. Tak jsem si svou první mzdu nechala poslat na účet maminky, a to byla největší chyba.

Je hrozné zjistit, že nemáte kam jít a kde spát. Nakonec pochopíte, že v domově to nebylo tak špatné.

Jsem ráda, že můžu být na sociálním bytě v Dětském domově, Tachov a mít svůj dočasný domov. Nyní pomáhám v kuchyni a odpoledne chodím pomáhat na dvě hodiny jako asistent pedagoga s malými dětmi na I. rodinné skupině.  Teď jsem opravdu spokojená, všichni se ke mně chovají pěkně a já se snažím pracovat co nejlépe. Největší radost mám, že jsem bez dluhů.  O to se postaral strejda ředitel a advokátní kancelář s. r. o. VEPŘEK CASKA VLACHOVÁ.  Všem jsem hrozně zavázaná a nechci opět ztratit důvěru všech tet a strejdů. Vím, že to nebude práce navždy, ale jako rozjezd do nového života obrovská pomoc. Nyní jsem víc samostatná a hlavně šťastná.

Ráda bych poděkovala i za ostatní kluky ze sociálních bytů Jarka, Járu a Vítka, že s námi má strejda ředitel tolik trpělivosti. Moc, moc děkuji

                                                                              Kristýna B.