Druhé pracovní soustředění klientů projektu Krok do života 1

obrazek
15. února 2012 22:25, aktualizováno 21:24, Mgr. Jana Dvořáková

V rámci projektu Krok do života 1 se uskutečnilo již druhé pracovní soustředění klientů mladší věkové kategorie v době od 14.10.2011 do 16.10.2011 v Rodinném hotelu Zach v Nýrsku.

Důvodem tohoto kroku byla pozitivní zpětná vazba z prvního soustředění, které bylo zaměřeno na klienty, kterých se odchod z dětského domova bezprostředně týkal a velký zájem ze strany mladších klientů, kteří se nemohli vzhledem ke svému věku soustředění zúčastnit.

Druhé třídenní soustředění proběhlo celkem ve dvou etapách pro 55 klientů. Druhým termínem bylo  období od 21.10.2011 do 23.10.2011.

Obsahem těchto třídenních soustředění byl nácvik mezilidské komunikace, nácvik řešení mimořádných situací, prevence závadového chování, dalším okruhem bylo získání znalostí z oblasti práce, finanční gramotnosti, seznámení se s principy ochrany zdraví a základními znalostmi při poskytování první pomoci. Novinkou bylo zařazení aktuálního tématu: sociální média – problematika kyberšikany, bezpečný internet, vše za pomoci odborných lektorů.

Mimo vzdělávací programy se klienti účastnili volnočasových a lanových aktivit.

Lanové aktivity zabezpečilo Salesiánské středisko mládeže - dům dětí a mládeže Plzeň zdarma.

Do projektu, který je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR je zapojeno 113 mladých lidí, kteří žijí v dětských domovech a připravují se na vstup do samostatného života.