Gurmánský festival od loňského roku „řádně přibral a rozrostl se do šířky“. Druhý ročník Apetit Festivalu totiž zabere celý prostor za OC Plzeň Plaza a program je připravený nově pro dvě pódia, kde se budou střídat hudební vystoupení českých kapel.
Nechte se pozvat na Apetit festival
Apetit festival také letos spojil své jméno se soutěží pro střední školy „Vaříme s regionální potravinou Plzeňského kraje“. Finálové praktické kolo soutěže se uskuteční přímo na Apetit festivalu 19. května od 14 hodin a v porotě soutěže zasedne i Zdeněk Pohlreich. Školy, které se zúčastní finálového kola a jejich soutěžní menu:
Hotelová škola Plzeň,
U Borského parku 3, 301 00Plzeň
Předkrm:
Škvarky z uzeného tolstolobika s dipem z pečeného česneku a plzeňským rozpekem podávané na salátku z pečené červené řepy
Hlavní chod:
Vepřový bůček zvolna vařený ve vakuu se zelným pyré a staročeským bramborovým píprlákem
Jemný žemlový knedlíček s jahodovou-pivní merendou a lehkou mléčnou pěnou
Střední odborná škola a střední odborné učiliště, Horšovský Týn,
Littrowa 122, 346 01 Horšovský Týn
Uzený pstruh s koprovým dipem a opečeným rohlíkem
Hlavní chod:
Kachní prsa pečená na rozmarýnu s pivní omáčkou, se šťouchaným bramborem a opečenou zeleninou
Tvarohový dortík s mátou a jablečným pyré
Střední škola zemědělská a potravinářská, Klatovy,
Národních mučedníků 141, 339 01 Klatovy
Šumavský zelný nákyp s glazovanou karotkou
Hlavní chod:
Kuřecí roládka s cibulovo-houbovým ragú a jemnými bramborovými špalíčky
Malinovo-jahodový dezert z přírodního sýru a smetany doplněný borůvkovým žahourem a klatovskou muzikou ze sušeného ovoce.
Soutěžící pokrmy mohou ochutnat i návštěvníci festivalu, neboť pro ně budou připraveny degustační menu.
