13. jednání Krajské rady pro výzkum, vývoj a inovace Plzeňského kraje

obrazek
04. dubna 2019 17:29, aktualizováno 16. srpna 2019 09:35, Ing. Petra Ježková

13. jednání Krajské rady pro výzkum, vývoj a inovace Plzeňského kraje se uskutečnilo v úterý 2. dubna 2019 v sídle Krajského úřadu Plzeňského kraje. Tentokrát bylo jednání věnováno především debatě o stavu akčního plánu RIS3 strategie Plzeňského kraje a o dosavadním průběhu procesu inteligentní specializace kraje.

Pracovníci Regionální rozvojové agentury Plzeňského kraje představili přítomným jednotlivé projekty zařazené do akčního plánu a seznámili je také s principy výběru strategických projektů, které budou zařazeny do projektu Smart Akcelerátor Plzeňského kraje. Následně proběhla diskuse k další aktualizaci akčního plánu i samotné RIS3 strategie a byl představen harmonogram prací pro následující půl rok.

Za Plzeňský kraj se jednání zúčastnil náměstek hejtmana Plzeňského kraje pro oblast regionálního rozvoje, fondů EU a informatiky pan Ivo Grüner, který v radě přivítal 6 nových členů z řad firem působící v Plzeňském kraji, představil nového koordinátora Plzeňského kraje pro inovace a rozvoje podnikání,  a poděkoval radě za její dosavadní působení, které vnímá jako zásadní pro rozvoj inovačního prostředí v kraji.

Příští jednání rady, které bude věnováno debatě o inteligentní specializaci regionu, je plánováno na červen letošního roku.

Soubory ke stažení