7. ročník veletrhu cestovního ruchu Plzeňského kraje ITEP 2011se letos poprvé konal v prostorách nové haly TJ Lokomotiva v Plzni na Slovanech. Na ploše 1650 m2 postavilo své stánky 125 vystavovatelů. Své zástupce tu měla Francie, Chorvatsko, Bavorsko, Slovensko a poprvé v historii veletrhu také Indie.
V rámci slavnostního zahájení ITEPu 2011 byly vyhlášeny výsledky hned dvou soutěží- Soutěž propagačních materiálů cestovního ruchu a Gastronomická soutěž Vaříme s Regionální potravinou Plzeňského kraje.
Soutěž propagačních materiálů cestovního ruchu
Hodnoceny byly propagační materiály v rámci 4 soutěžních kategorií. Vyhodnocení dopadlo následovně:
Kategorie- Image materiály:
- místo : Královehradecký kraj
- místo :Vysočina Tourism
- místo : Posázaví o.p.s.
Tematicky zaměřené info-materiály:
- místo: Ústecký kraj
- místo: Moravskoslezský kraj
- Hausbóty Bockl s.r.o.
Informační brožury – průvodci, tematické stezky:
- místo: Centrum Bavaria Bohemia
- místo: Centrála cestovního ruchu Východní Moravy
- místo: Ústecký kraj
Mapy:
- místo: Ústecký kraj
- místo: Region Slovácko
- místo: Czech Tourism
Gastronomická soutěž Vaříme s Regionální potravinou Plzeňského kraje
Gastronomickou soutěž „Vaříme s regionální potravinou Plzeňského kraje“ určenou středním školám na území Plzeňského kraje vyhlásil Plzeňský kraj poprvé s cílem aktivně seznámit středoškolskou mládež s kvalitní regionální potravinou a zároveň podpořit tradiční krajové receptury. Ve finálovém praktickém kole vybrala odborná porota jako vítězný tým - soutěžní tým Hotelové školy, Plzeň.
Pětičlenná porota ochutnávala a hodnotila pokrmy v tomto složení: radní Plzeňského kraje Miroslav Brabec, Jana Bradová z OŠMT KÚPK, odborník na regionální potraviny a předseda Krajské agrární komory Plzeň Jaroslav Šíma, Executiv chef Angelo Hotel Pilsen Petr Cuřín a „Kluk v akci“ Ondřej Slanina.
Vítězný tým porota ocenila za profesionální přístup a originální pokrm. Jako předkrm žáci hotelové školy naservírovali terinku z uzeného klatovského tolstolobika na trhaném listovém salátku s grilovanými cherry tomaty a jako hlavní chod vepřovou panenku grilovanou ve slanině s pivní omáčkou, zelným muffinem a restovanými jablky.
Druhý a třetí tým Střední školy, Bor byly na takové soutěži poprvé, přesto jejich soutěžní menu sýrová terina se švestkami v portském víně, šulíci proložené kysaným zelím
a Přešínskými špekáčky podávané s plátky Víkendového chleba nebo parfait z uzeného tolstolobika podávaný s listovým salátem, pivní guláš podávaný se svazkami lusků a opečenými nudlemi byly vynikající.
Zaslouženou odměnu pro soutěžící týmy byly finanční šeky věnované Plzeňským krajem.

ITEP 2011

stánek Plzeňského kraje

hejtman Milan Chovanec a radní Plzeňského kraje Václav Koubík u stánku slovenského vystavovatele

vítězný tým gastronomické soutěže - Hotelová škola Plzeň