3. mezinárodní jednání v rámci projektu Partnerství Comenius Regio

obrazek
12. července 2010 10:27, aktualizováno 09:27, Mgr. Barbora Štychová
 

Ve dnech 30. 6. – 2. 7. 2010 se v německém Löwensteinu konalo v pořadí již třetí mezinárodní jednání v rámci projektu "Schulische Förderung von jungen Menschen mit schwersten Mehrfachbehinderungen in der Phase der Vorbereitung auf ein Leben als Erwachsene" ("Školní péče o mládež s těžkým a kombinovaným zdravotním postižením ve fázi přípravy na život v dospělosti"), podpořeného Programem celoživotního učení / Partnerství Comenius Regio.

Jednání se zúčastnilo více než dvacet odborníků z oblasti speciálně pedagogické péče zapojených do projektu. Hlavním cílem projektové práce na tomto setkání bylo projednání a zpracování výsledků a společných výstupů z odborných setkání první fáze projektu.

Účastníci pracovali převážně ve čtyřech smíšených skupinách, z nichž každá zpracovala a zdokumentovala jedno z následujících témat:

 

·        Spolupráce školy a rodiny

·        Škola a pojem „práce“ / povolání

·        Oblast práce, bydlení a volného času

·        Účast lidí s postižením, jejich rodin, školy a mimoškolních partnerů na rozhodovacích procesech

 

Ve druhém roce projektu budou využity získané zkušenosti (obsahy a koncepty realizace) v práci zúčastněných škol a zařízení a přeneseny na vlastní žáky.

 

O zkušenostech z projektové práce a jejích výsledcích bude na základě zpracované dokumentace vytvořena sbírka materiálů (jak v němčině – jednacím jazyce projektu - , tak v češtině), která bude poskytnuta ostatním institucím zabývajícím se vzděláním a speciálně pedagogickou péčí o děti a mládež s těžkým a kombinovaným zdravotním postižením v obou zemích.

 

Následující mezinárodní jednání v rámci výše uvedeného projektu se bude konat v říjnu 2010 v Plzni.

 

Výsledky práce budou prezentovány rovněž širší veřejnosti, a to na mezinárodním kongresu věnovanému speciální pedagogice za účasti několika evropských zemí, který je naplánován na květen 2011 v Německu a kterého se zúčastní zástupci německého i českého projektového týmu.

 

prezentace            diskuse

 

 

diskuse            diskuse

 

 

hospitace

 

 

 

 

comenius regio

 

 

Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie.

 

Za obsah publikací (sdělení) odpovídá výlučně autor. Publikace (sdělení) nereprezentují názory Evropské komise a Evropská komise neodpovídá za použití informací, jež jsou jejich obsahem.