2. národní setkání k projektu Partnerství Comenius Regio

04. prosince 2009 14:17, aktualizováno 13:17, Mgr. Barbora Štychová
 

Ve středu 2. prosince se v Plzni uskutečnilo druhé národní setkání k projektu Partnerství Comenius Regio pod názvem „Školní péče o mládež s těžkým a kombinovaným zdravotním postižením ve fázi přípravy na život v dospělosti“. Setkání se zúčastnili zástupci odboru školství, mládeže a sportu Krajského úřadu Plzeňského kraje a zástupci partnerů projektu na české straně.

 

Na programu jednání bylo vyhodnocení výsledků 1. mezinárodního setkání, které se uskutečnilo v říjnu tohoto roku ve Stuttgartu a dále rozvržení práce na konkrétních tématech projektu. Mezi nejvýznamnější témata, která budou česká i německá strana zpracovávat v této popisné fázi projektu, patří například šetření a popis stávající situace, postavení zúčastněných institucí k ostatním partnerům, kteří nejsou zapojeni do projektu, možné začlenění dalších institucí při objasňování problematiky nebo koncepční práce zúčastněných institucí. Nedílnou součástí této fáze bude také praktická část, především zpracování kasuistik.

Realizátoři projektu se rovněž zabývali otázkou tzv. „Berufswegekonferenz“. Tento model spolupráce mezi školou, rodinou a dalšími institucemi, které se podílejí na péči o mládež s těžkým a kombinovaným zdravotním postižením a pomáhají jim umožnit lepší přípravu na život v dospělosti, se velmi osvědčil v Bádensku-Württembersku a pro českou stranu je velkým podnětem. Proto bylo toto téma nejen předmětem diskuse tohoto jednání, ale bude také nadále otázkou, zda by bylo tento model možné aplikovat také na české straně.

 

Protože byl již v říjnu ve Stuttgartu stanoven termín dalšího mezinárodního jednání, které se uskuteční tentokrát v Plzni (v březnu 2010), byla předjednána konkrétní náplň tohoto jednání, na kterém by mělo dojít především k vyhodnocení a následné dokumentaci popisné fáze projektu (fáze šetření).

 

 

 

 

 

Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie.

Za obsah publikací (sdělení) odpovídá výlučně autor. Publikace (sdělení) nereprezentují názory Evropské komise a Evropská komise neodpovídá za použití informací, jež jsou jejich obsahem.