Projekt "Zvyšování kvalifikace studentů gastronomických oborů"
Projekt je financovaný Evropskou unií, Evropským fondem ro regionální rozvoj, v rámci programu Cíl EÚS Česká republika - Svobodný stát Bavorsko 2014 - 2020.
Vedoucí partner | Plzeňský kraj |
Projektoví partneři | ENVIC, občanské sdružení Landkreis Regen |
Celkový rozpočet projektu | 319.954,50 € |
Celkové prostředky Cíle EÚS (ERDF) | 271.961,32 € |
Projekt volně navazuje na projekt „Ekologicky šetrná gastronomie“, který probíhal v letech 2013 – 2015. Nový projekt bude více zaměřen na rozšiřování zkušeností v oblasti základních kuchařských/číšnických technik. Do projektu je zapojeno celkem pět středních škol z Plzeňského kraje a jedna škola z Dolního Bavorska.
Cílem všech zúčastněných partnerů a škol je obohatit výuku gastronomických oborů, rozšířit znalosti a zkušenosti studentů, připravit studenty na uplatnění na trhu práce, dále také vytvoření moderních výukových materiálů, propojení studentů na obou stranách hranice, motivování studentů pro práci v oboru a vytvoření přeshraniční sítě profesních kontaktů v gastronomii.
V rámci projektu by se měly konat se zapojenými školami na české i německé straně workshopy, exkurze do vybraných podniků, stáže, zorganizována bude také kuchařská soutěž. Vznikne moderní gastronomická publikace pro školy, natočena budou krátká videa zachycující kuchařské postupy, cukrářské techniky a také videa určena pro číšníky. Vše bude publikováno na společných webových stránkách.
Hlavním cílem česko-bavorského projektu č.296 „Zvyšování kvalifikace studentů gastronomických oborů“ je motivovat studenty k většímu zájmu o vybrané obory, zvýšení atraktivity gastronomických oborů, srozumitelná výuka technik a postupů a také navázání profesních kontaktů a otevření nových obzorů díky přeshraniční spolupráci.