Zvyšování kvalifikace studentů gastronomických oborů

obrazek
16. dubna 2021 12:28, aktualizováno 29. dubna 2021 12:13, Ing. Petra Ježková

Projekt "Zvyšování kvalifikace studentů gastronomických oborů"

Projekt je financovaný Evropskou unií, Evropským fondem ro regionální rozvoj, v rámci programu Cíl EÚS Česká republika - Svobodný stát Bavorsko 2014 - 2020.

Vedoucí partnerPlzeňský kraj
Projektoví partneři

ENVIC, občanské sdružení

Landkreis Regen

Celkový rozpočet projektu319.954,50 € 
Celkové prostředky Cíle EÚS (ERDF)271.961,32 € 

Projekt volně navazuje na projekt „Ekologicky šetrná gastronomie“, který probíhal v letech 2013 – 2015. Nový projekt bude více zaměřen na rozšiřování zkušeností v oblasti základních kuchařských/číšnických technik. Do projektu je zapojeno celkem pět středních škol z Plzeňského kraje a jedna škola z Dolního Bavorska.
Cílem všech zúčastněných partnerů a škol je obohatit výuku gastronomických oborů, rozšířit znalosti a zkušenosti studentů, připravit studenty na uplatnění na trhu práce, dále také vytvoření moderních výukových materiálů, propojení studentů na obou stranách hranice, motivování studentů pro práci v oboru a vytvoření přeshraniční sítě profesních kontaktů v gastronomii.
V rámci projektu by se měly konat se zapojenými školami na české i německé straně workshopy, exkurze do vybraných podniků, stáže, zorganizována bude také kuchařská soutěž. Vznikne moderní gastronomická publikace pro školy, natočena budou krátká videa zachycující kuchařské postupy, cukrářské techniky a také videa určena pro číšníky. Vše bude publikováno na společných webových stránkách.

Hlavním cílem česko-bavorského projektu č.296 „Zvyšování kvalifikace studentů gastronomických oborů“ je motivovat studenty k většímu zájmu o vybrané obory, zvýšení atraktivity gastronomických oborů, srozumitelná výuka technik a postupů a také navázání profesních kontaktů a otevření nových obzorů díky přeshraniční spolupráci.