Žádost o informace podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, požadující informace o náhradách škod z titulu vydání nezákonného rozhodnutí nebo nesprávného úředního postupu a o celkových regresech náhrady škod

23. května 2019 13:04, aktualizováno 12:04,

Dne 9. 5. 2019 byla Krajskému úřadu Plzeňského kraje doručena žádost o poskytnutí informace dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů. Informace byly poskytnuty dne 23. 5. 2019.

Žádost směřovala k poskytnutí následujících informací:

„1. Celkové náhrady škod z titulu vydání nezákonného rozhodnutí nebo nesprávného úředního postupu, které povinný vyplatil. Uveďte sumu a počet případů za jednotlivé roky.

2. Celkové regrese náhrady škod z titulu vydání nezákonného rozhodnutí nebo nesprávného úředního postupu, které povinný vymohl od svých úředníků. Uveďte sumu a počet těchto osob za jednotlivé roky.

3. Celkovou výši pokut a obdobných sankce zaplacených povinným ostatním úřadům veřejné správy. Uveďte sumu a počet případů za jednotlivé roky.

4. Celkové regrese za zaplacené pokuty a obdobné sankce zaplacených povinným ostatním úřadům veřejné správy. Uveďte sumu a počet těchto osob za jednotlivé roky..“

K žádosti KÚPK sdělil následující:

K žádosti o informace k náhradám škod z titulu vydání nezákonného rozhodnutí nebo nesprávného úředního postupu a celkové regrese náhrady škod Vám sdělujeme, že za období v letech 2014 až 2018 nedošlo k žádným náhradám škod z titulu vydání nezákonného rozhodnutí nebo nesprávného úředního postupu.

  1. KÚPK za uvedené období neplatil žádné náhrady škod.
  2. KÚPK nevymáhal žádné regrese náhrady škod.
  3. KÚPK neplatil žádné pokuty ani obdobné sankce ostatním úřadům.
  4. KÚPK neplatil žádné regrese za zaplacené pokuty a obdobné sankce ostatním úřadům.