Výstava Stavba roku Plzeňského kraje 2015 společně s FINPEXEM zahájena v OC Plaza

obrazek
05. října 2016 14:09, aktualizováno 13:09, Bc. Eva Mertlová

V OC Plaza Plzeň byla slavnostně zahájena výstava Stavba roku Plzeňského kraje 2015 společně s fórem  stavebních, realitních a investičních příležitostí FINPEX 2016. Zahájení se zúčastnil náměstek hejtmana Plzeňského kraje Ivo Grüner, primátor města Plzně Martin Zrzavecký a také předseda Okresní hospodářské komory Plzeňska Miloslav Zeman.

Soutěž Stavba roku Plzeňského kraje se koná pod záštitou hejtmana Plzeňského kraje Václava Šlajse a primátora města Plzně Martina Zrzaveckého. Vyhlašovateli soutěže Stavba roku Plzeňského kraje 2014 jsou Plzeňský kraj a Statutární město Plzeň ve spolupráci s Okresní hospodářskou komorou Plzeňsko, Českou komorou autorizovaných inženýrů a techniků (ČKAIT), Svazem podnikatelů ve stavebnictví v ČR, Českou komorou architektů a Obcí architektů. Do 13. ročníku soutěže se přihlásilo celkem 28 soutěžních staveb.

Prestižní titul získaly stavby ve čtyřech ze šesti soutěžních kategorií - Environmentální centrum Krsy (kategorie Novostavby budov), památková obnova hospodářského dvora v rámci Centra stavitelského dědictví v Plasích (kategorie Rekonstrukce budov), bytová nástavba hotelu U Zvonu v Plzni (kategorie Stavby pro bydlení) a Dům přírody Českého lesa v Klenčí pod Čerchovem (kategorie Sportovní a volnočasové stavby).

Výstavu Stavba roku Plzeňského kraje 2015 je možné od 5. října navštívit v suterénu OC Plaza Plzeň.

Odborná sedmičlenná porota udělila ještě jednu zvláštní Cenu poroty, a to soukromému depozitáři automobilů v Plzni, a tři čestná uznání, která míří Prácheňským marionetám do Horažďovic, do Plzně za úpravu Divadelních teras a do Rokycan za park U Rakováčku.

Devátý ročník fóra  realitních, stavebních a investičních příležitostí FINPEX 2016 má za sebou Den workshopů 4. října a následně v úterý 5. října pokračuje program Dnem otevřených dveří na stavbách. Na slavnostním galavečeru v Měšťanské besedě si také letos vystavovatelé převzali certifikáty a ocenění Okresní hospodářské komory Plzeňsko, která je odborným garantem fóra. Více o galavečeru čtěte zde.