Úspěšné partnerství Horní Falce a Plzeňského kraje potvrdil hejtman návštěvou Weidenu

obrazek
03. října 2016 14:24, aktualizováno 13:24, Bc. Eva Mertlová

Během svého tříletého působení jako hejtman Plzeňského kraje byl Václav Šlajs na návštěvě Horní Falce několikrát, ale nikdy nebyl přímo ve Weidenu. Na pozvání primátora Kurta Seggewiße přijel na návštěvu Weidenu v pátek 30. září. Za přítomnosti zástupců politické i podnikatelské sféry se Václav Šlajs zapsal do zlaté knihy města. "Plzeňský kraj a Horní Falc spolu dlouhodobě úspěšně spolupracují," konstatoval Kurt Seggewiß. Spolupráce probíhá v oblasti vzdělávání, kultury, přírody a také hospodářství.  "Všude se nám podařilo vytvořit silnou síť spolupráce," dodává. Primátor zdůraznil, že přeshraniční spolupráce by měla být nadále rozvíjena, zejména v oblasti vzdělávání.

Hejtman Václav Šlajs zmínil důležitost vzájemných dobrých vztahů. Po pádu železné opony a otevření hranic se rozvinuly hluboké vzájemné vztahy mezi Plzeňským krajem a Horní Falcí. Vzájemné kontakty mezi oběma regiony nejsou založeny jen na hospodářské spolupráci, ale dá se hovořit o velmi přátelských vztazích mezi představiteli obou regionů.

Primátor Weidenu zmínil, že do budoucna jsou připraveni spolupracovat na přeshraničních projektech zaměřených na výzkum a inovace.

Na závěr návštěvy byla připravena návštěva státní odborné školy pro cizojazyčné profese. 

Fotogalerie