Plzeňský kraj a Horní Falc podepsaly Memorandum o přeshraniční spolupráci

obrazek
20. května 2016 08:52, aktualizováno 07:52, Mgr. René Zeithaml

Plzeňský kraj navštívila 19. května 2016 delegace z Horní Falce vedená vládním prezidentem Axel Barteltem. Hlavním důvodem návštěvy byl podpis memoranda a poskytnutí vzájemných informacích o jednotlivých krocích a stavu přeshraniční spolupráce.

Axel Bartelt se nejprve setkal s hejtmanem Václavem Šlajsem v jeho pracovně a pak společně podepsali Memorandum hejtmana Plzeňského kraje a vládního prezidenta Horní Falce o přeshraniční spolupráci, čímž Plzeňský kraj a vláda Horní Falce svými podpisy stvrdila aktivní spolupráci na projektu č. 47 s názvem Horní Falc a Plzeňský kraj  - společně ve středu Evropy (Oberpfalz und Region Pilsen – Gemeinsam in der Mitte Europas) v rámci programu: Program přeshraniční spolupráce Cíl EÚS Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2014 – 2020 (INTERREG V). 

Spolupráce s Horní Falcí se pozitivně promítá do života obyvatel Plzeňského kraje. Horní Falc je naším nejbližším partnerským regionem. Podpis memoranda posune dál naši velice blízkou spolupráci," uved před podpisem hejtman Václav Šlajs a vládní prezident Axel Bartelt dodal „Plzeňský kraj jsem navštívil poprvé po nástupu do funkce před dvěma lety a nyní je to téměř můj druhý domov. Našel jsem zde spoustu dobrých přátel. Jsme dva silné regiony uprostřed Evropy, které historicky patří k sobě, i když byly krátce rozděleny. Těším se na listopad, kdy budeme slavit 15 let našeho obnoveného přátelství."

Fotogalerie: