Miroslav Šrédl navštívil hejtmana

obrazek
09. března 2016 13:08, aktualizováno 10. března 2016 09:18, Mgr. René Zeithaml

Zakládající člen Asociace zaměstnavatelů zdravotně postižených ČR, člen její výkonné rady a od roku 1990 předseda výrobního družstva Styl Miroslav Šrédl navštívil 9. března 2016 hejtmana Plzeňského kraje Václava Šlajse.

Návštěva proběhla u příležitosti jeho ukončení ve funkci předsedy výrobního družstva Styl, kde ho od dubna nahradí paní Zdena Dvořáková. Hejtman poděkoval Miroslavu Šrédlovi za jeho práci, předal mu medaili a diplom „Pracujete v oblasti, která je pokřivená a práce v ní velice náročná, dával jste příležitost lidem, jimž zdraví nepřálo," uvedl Václav Šlajs.

Výrobní družstvo Styl, které zaměstnává 60 - 70 % žen, se pohybuje mezi klasickým podnikáním a neziskovou organizací. Od zakázkového šití přešlo k výrobě těsnění a součástek pro elektronický průmysl. Překonalo hospodářskou krizi a od roku 2011 je opět v zisku. Předpokládaný obrat by měl být ve výši 130 milionů korun, export by se měl pohybovat mezi 15 a 20 procenty. Trápí ho však zvyšování minimální mzdy. Družstvo nyní řeší problém, jak získat kvalifikované pracovníky a jedná o spolupráci s firmami, které uvažují o odchodu z Číny.

Asociace zaměstnavatelů zdravotně postižených ČR v současné době sdružuje 135 podniků z celé České republiky.

Fotogalerie: