Hejtman Václav Šlajs obdržel medaili vojenského velitelství

obrazek
31. října 2016 11:00, aktualizováno 10:00, Mgr. René Zeithaml

Při příležitosti slavnostního shromáždění u Památníku národního osvobození na náměstí T. G. Masaryka 28. října 2016 převzal hejtman Václav Šlajs pamětní medaili ředitele Krajského velitelství vojenského ředitelství Plzeň.

Hejtman Václav Šlajs se ve své řeči zmínil o historii českého státu, ale také o negativismu v současné společnosti, na kterém mají velký podíl média. Uvedl ovšem též fakta, která svědčí o opaku, o růstu ekonomiky i životní úrovně lidí. „Pokud bychom měli hodnotit hmotnou stránku života, tak by určitě zakladatelé našeho státu, a to především Tomáš Garrique Masaryk, pod jehož sochou jsme se sešli, byli spokojeni. Žijeme v krásné zemi, s krásnými památkami a s odkazem našich předků. Ať se daří, přeji všem hodně úspěchů a ať jsme šťastní v životě," uvedl při slavnostním shromáždění Václav Šlajs.

Během slavnostního aktu složili slavnostní přísahu také noví strážníci Městské policie Plzeň a promluvila také náměstkyně primátora města Plzně Eva Herinková. Na závěr pietního aktu byla uctěna památka T. G. Masaryka položením věnců u památníku.

Fotogalerie: