Hejtman poděkoval seniorům za jejich aktivní činnost

obrazek
14. dubna 2016 14:58, aktualizováno 13:58, Bc. Eva Mertlová

Za aktivní život i práci v organizacích nejen pro seniory poděkoval ve čtvrtek 14. dubna 2016 hejtman Václav Šlajs seniorům. Ti obdrželi děkovný list, pamětní medaili hejtmana a drobný dárek. Slavnostního setkání se seniory se zúčastnili také náměstkyně hejtmana Zdeňka Lišková a radní Jaroslav Šobr a Zdeněk Honz.

Za dlouholetou aktivní činnost nejen v seniorských organizacích ocenil hejtman celkem 27 seniorů. Nechyběl mezi nimi 93letý František Hála, který i ve svém pokročilém věku aktivně působí v organizacích seniorů. Pak také Leoš Jochec, který je současným předsedou Rady seniorů Plzeňského kraje a na jehož návrh byli dnes senioři oceněni.

"Jsem velice rád, že v Plzeňském kraji žijí tak aktivní senioři, kteří zvládají žít plnohodnotný život i v důchodovém věku. Místo aby trávili čas u televize, studují Univerzitu třetího věku nebo cestují a baví se na společenských akcích," uvedl hejtman Václav Šlajs.

Fotogalerie

          

Ocenění senioři:

Ing. František Hála – Už 26 let pracuje v seniorských organizacích a to jako předseda Svazu důchodců ČR, byl prvním předsedou Rady seniorů Plzeňského kraje, člen Kolegia Rady seniorů a od roku 2013 je jejím čestným předsedou. Pan Hála je i ve svých 93 letech velmi aktivní a svými zkušenostmi pomáhá v práci mladším funkcionářům organizací.

Ing. Jiří Čermák – Pan Čermák byl prvním místopředsedou rady seniorů, byl také členem předsednictva Rady seniorů Plzeňského kraje ale i člen dopravní komise magistrátu města Plzně. Pan Čermák je stále aktivní v oblasti zlepšování fungování organizací a odstraňování nedostatků vzniklých dlouholetou činností.

Ing. Karel Knap – Pan Knap je členem předsednictva Rady seniorů Plzeňského kraje, zástupce rady seniorů v sociální oblasti ve spolupráci s městem Plzeň, spolupracuje s médii a vede webové stránky Rady seniorů Plzeňského kraje. Jeho specializací je boj o spravedlivou valorizaci důchodů.

Ing. Milan Hrnčiřík – Pan Hrnčiřík je dlouholetým předsedou Svazu diabetiků v Plzni, členem předsednictva RSPK. Je velice zodpovědný, s velkými životními zkušenostmi. Jeho rady a argumentace často pomáhají při řešení různorodých problémů.

Marie Mrázová – Paní Mrázová je dlouholetou předsedkyní Krajské organizace důchodců Odborového sdružení železničářů, je členkou předsednictva Rady seniorů PK. Je oblíbená pro svoji ochotu pomáhat druhým, sama překonala těžké zdravotní problémy, dá se říci, že je profesionální optimistka.

Dr. Karel Heřman – Pan Heřman je členem předsednictva RSPK a jeho doménou je sociální oblast. Je velmi spolehlivým pracovníkem s mladistvým elánem.

Jaroslav Bursa – Pan Bursa je členem předsednictva závodní organizace důchodců Škoda Plzeň. Je členem předsednictva RSPK. Ochotně organizuje volnočasové aktivity v organizacích, je specialistou na výlety a zájezdy, je velice spolehlivý a oblíbený.

Jiří Nohovec – Pan Nohovec je dlouhodobým členem předsednictva Krajské organizace Matice Čech, Moravy a Slezska, členem předsednictva RSPK, zodpovídá za oblast kultury, která je zároveň jeho koníčkem. Je také velkým milovníkem psů.

Vlastimil Egermajer – Pan Egermajer je předsedou Klubu důchodců Železárny Hrádek, člen RSPK a také zastupitelem města Hrádek u Rokycan. Je nenápadný, zato velice spolehlivý člověk, náročný na sebe i ostatní.

Miloň Nussbauer – Pan Nussbauer je zástupcem MGC Totem a členem revizní komise již 16 let, člen RSPK. Je velice aktivním bojovníkem za důstojný život seniorů se zdravotním postižením. I přes svůj zdravotní handicap je spolehlivý a velice zodpovědný.

Dana Vaníková – Paní Vaníková je zástupkyně Centra pro zdravotně postižené, členka RSPK, zastupitelka obce Nezvěstice. Je aktivní bojovnicí za práva zdravotně postižených občanů. Paní Vaníková je také kandidátka na titul Žena roku 2016.

Dr. Zdenka Hornofová – Paní Hornofová je zástupkyní Odborového sdružení ČMS, členka RSPK, již 8 let je aktivní členkou sociální komise Plzeňského kraje a především je dobrovolnou pomocnicí v LDN. Je energickou organizátorkou a moderátorkou oslav MDŽ.

Rudolf Patrovský – Pan Patrovský je členem RSPK, zástupcem vojenského sdružení rehabilitovaných Armády ČR, delegát Rady při jednáních se zastupitelskými orgány, je aktivním bojovníkem za práva důchodců. Mimo to je zanícený chatař, zahrádkář a houbař.

Ing. Michal Vataha – Pan Vataha je předsedou Klubu vojenských důchodců Rokycany již 15 let, členem RSPK,  je organizátorem střeleckých soutěží a sám též dobrým střelcem. Pro svou obětavou práci je vzorem dalším členům klubů vojenských důchodců.

JUDr. Josef Fidrant – Je předsedou Městské rady seniorů Domažlice, člen RSPK, pro svou dlouholetou činnost je vzorem pro další městské organizace. Ve volném čase je také předsedou svazu zahrádkářů, a rád se věnuje vaření.

Jaroslava Kaucká – Paní Kaucká je tajemnicí Městské rady seniorů Domažlice, členka RSPK. Věnuje se choreografii tanců, vede taneční skupinu Hanka. S oblibou se věnuje pletení a háčkování.

Věra Heřmánková – Paní Heřmánková je již 25 let předsedkyní Klubu seniorů Klatovy, členka RSPK, dobře spolupracuje s vedením města. Věnuje se pomoci starším a potřebným, velice ráda tančí.

Jaroslava Poláková – V různých funkcích seniorských organizací pracuje paní Poláková již 10 let, je členkou RSPK, zástupkyně Klubu seniorů Klatovy. Je velice pracovitá, skromná, umí dobře poradit.

Julie Henzlová –Paní Henzlová je tajemnicí oddílu turistiky Aktivní stáří TJ Rozvoj Plzeň a zároveň zástupkyní tohoto oddílu v radě seniorů. Její obětavá práce je vzorem ostatním. Ve volném čase pak velice ráda luští křížovky a věnuje se vnoučatům.

Zdeněk Fleišman – Pan Fleišman je místopředsedou Klubu seniorů Křimice, člen RSPK, je velmi pracovitý a energický. Je pravidelným organizátorem a moderátorem volnočasových akcí klubu. Věnuje se práci s dětmi v dětských organizacích.

Anděla Kalašová – Paní Kalašová je již 12 let předsedkyní levicového klubu žen, členka RSPK. Je velice pracovitá, cílevědomá a oblíbená. Má ráda hudbu a tanec.

Bohumila Šmolíková – Paní Šmolíková je předsedkyní Krajské organizace Svazu důchodců ČR, a to již 25 let. Je pracovitá, cílevědomá a kvalitně spolupracuje s vedením města Plzeň. Mimo to je velice obětavá a milující babička.

Eva Votavová – Paní Votavová je předsedkyně organizace Svazu důchodců Plzeň – střed, a to již 25 let. Je obětavá, oblíbená a pečlivě se stará o nemocného manžela.

Ludmila Vildová – Paní Vildová je již 12 let předsedkyní organizace Svazu důchodců Plzeň – Skvrňany. Ve volném čase studuje Univerzitu třetího věku a má stále dobrou náladu.

Marie Brandnerová – Paní Brandnerová je 11 let předsedkyní organizace Svazu důchodců Líně – Sulkov, ve své funkci je velice úspěšná a oblíbená. Ráda pomáhá potřebným a je zapojena do činnosti malého ochotnického divadla pro děti.

Václav Němeček – Pan Němeček je předsedou krajské organizace seniorů ČSSD již 5 let, je zakladatelem okresních seniorských klubů. Dále je členem RSPK. Jeho zálibou je kultura a společenský tanec.

Leoš Jochec – Pan Jochec je již 16 let předsedou Klubu veteránů 11.TP Plzeň, členem Kolegia RSČR, současným předseda RSPK. Propaguje rodinou politiku jako základ státu a ostatním dodává životní optimismus.