Hejtman navštívil Klatovskou a Domažlickou nemocnici

obrazek
11. května 2016 19:16, aktualizováno 18:16, Bc. Eva Mertlová

Hejtman Václav Šlajs navštívil ve středu 11. května 2016 dvě zdravotnická zařízení Plzeňského kraje, a to Klatovskou nemocnici a Domažlickou nemocnici. Prohlédl si vybraná oddělení obou zařízení a setkal se s vedením nemocnic i zaměstnanci.

„Klatovská nemocnice je svým moderním vybavením a vysokou kvalitou péče pro Plzeňský kraj takovou malou fakultní nemocnicí. Snažíme se proto neustále zlepšovat podmínky lékařů i sester, kteří odvádí skvělou práci a dělají nemocnici tím špičkovým zařízením, kterým v současné době je,“ uvedl hejtman Václav Šlajs.

Hejtman si v Klatovské nemocnici prohlédl oddělní ARO, JIP a také další lůžkovou a ambulantní část zařízení. Setkal se se zaměstnanci nemocnice, s nimiž debatoval především o ekonomice a palčivých nedostatcích zdravotnictví u nás, kam se řadí především nedostatek odborného personálu.

Klatovská nemocnice je členem Zdravotnického holdingu Plzeňského kraje, svým rozsahem péče a počtem personálu se řadí na druhé místo mezi zdravotnickými zařízeními v Plzeňském kraji. Jako jediné krajské zařízení má akreditace na celkem 18 oborů a může proto velice kvalitně vzdělávat mladé lékaře. Klatovská nemocnice je jediné mimoplzeňské zařízení v kraji, které nabízí specializované obory jako ortopedie, neurologie, plicní, oční, nukleární medicína či dialýza. Celkem má 25 zdravotnických pracovišť.

Fotogalerie

     

„Domažlická nemocnice dlouhodobě udržuje standart vysoce kvalitního zařízení a patří k nejlepším zařízením Plzeňského kraje. Snažíme se proto podporovat nedoceněnou práci zaměstnanců v době, kdy je kvalitní a odborný personál potřeba,“ uvedl hejtman Václav Šlajs.

Hejtman si v Domažlické nemocnici prohlédl oddělní ARO, JIP a také další lůžkovou a ambulantní část zařízení. Debata s lékaři a vedením nemocnice se zabývala především palčivými problémy českého zdravotnictví, ekonomikou a hlavně nedostatkem odborného personálu a vzdělávání lékařů či sester.

Domažlická nemocnice je členem Zdravotnického holdingu Plzeňského kraje. Zajišťuje lékařskou péči v nejdůležitějších medicínských oborech pro okres Domažlice a přilehlé části okresu Tachov. Spádové území Domažlické nemocnice má zhruba 60 tisíc obyvatel. Pro celý svůj region zajišťuje též Lékařskou službu první pomoci a to pro děti i pro dospělé. Nemocnice byla otevřena v roce 2005.

Fotogalerie

   

Plzeňský kraj ročně investuje do zdravotnictví nad rámec svých povinností zhruba 500 milionů korun. Do Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje je to 240 milionů korun, do krajských nemocnic pak také 240 milionů korun. Ostatní příspěvky jdou na dovybavení sanitek či zařízení.