Dotaz, z jakého informačního zdroje KÚPK čerpal

16. listopadu 2016 14:07, aktualizováno 13:07, JUDr. Ivana Houšková

Následuje přepis části textu dopisu obsahujícího poskytnutí informace:

Dne 8. listopadu 2016 obdržel Krajský úřad Plzeňského kraje Vaši žádost informaci dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů. Vaše žádost se vztahuje k rozhodnutí o odvolání, které vydal Krajský úřad Plzeňského kraje.

V žádosti je uvedeno:

„Krajský úřad v odůvodnění k bodu č. 2 žádosti uvádí, že „z účetnictví obce musí být zřejmé, zda a případně kolik pan xxx zaplatil obci za provozování těchto činností na zámku“ a žádá o objasnění stavu věci, neboť dodává, že stejně jako žadatel o tomto skutečném stavu věci, tedy kolik jmenovaný „za provozování těchto činností na zámku“ zaplatil, nemá povědomost.

Krajský úřad je tedy ve shodě se žadatelem přesvědčen, že po období, a to nejen jak bylo v žádosti o informace vymezeno žadatelem (31 3. 2014 až 22. 4. 2015), ale i po celý následující rok (do 22. 4. 2016), byly uvedené činnosti jmenovanou osobou na zámku kontinuálně provozovány. Žádáme tímto o sdělení, z jakého informačního zdroje Krajský úřad Plzeňského kraje čerpá těchto informací (neboť žadateli i Krajskému úřadu Plzeňského kraje je zřejmě známo více, než-li osobám jinak znalým místních poměrů)?“

Krajský úřad Plzeňského kraje poskytuje následující informaci:

Krajský úřad Plzeňského kraje nečerpal z jakéhokoliv informačního zdroje. Krajský úřad Plzeňského kraje pouze v odůvodnění uvedl, že odpověď na tuto otázku schází. O skutečném stavu věci nemá zjevně žadatel ani KÚPK povědomost, a proto je třeba mu jej objasnit.