Den válečných veteránů uctil hejtman i zástupci armády

obrazek
11. listopadu 2016 14:44, aktualizováno 16. listopadu 2016 11:54, Bc. Eva Mertlová

Památku válečných veteránů i obětí světových válek uctil hejtman Václav Šlajs položením věnce k památníku na náměstí Milady Horákové v Plzni, v parku na Homolce. Právě 11.11. si každoročně připomínáme den věnovaný památce válečných veteránů a také okamžik ukončení první světové války. Symbolem tohoto dne se stal květ vlčího máku. Tradičně se v tento den koná shromáždění u pomníku v parku na Homolce v Plzni na Slovanech, kterého se účastní také zástupci Armády ČR a Československé obce legionářské.

"Také letos si připomínáme historicky nejkrvavější konflikt, který byl právě před 98 lety ukončen. Lidstvo by si hrůzy válek mělo připomínat a především se z nich poučit. Evropa žije již více než 70 let v míru a my můžeme poděkovat všem, kteří položili život za mír ale též těm, kteří jej v současné době střeží, alespoň touto cestou," uvedl ve svém proslovu hejtman Václav Šlajs.

V rámci slavnostního shromáždění u pomníku byly také předány pamětní medaile a pamětní mince Československé obce legionářské.

Fotogalerie