Výzva k předkládání návrhů

obrazek
11. října 2010 17:17, aktualizováno 16:17,
 

Výzva k předkládání návrhů – EACEA 29/10

MEDIA 2007 – Podpora nadnárodní distribuce evropských filmů – „selektivní“ systém 2011

Stručný popis:

Cílem této podpory je povzbuzovat a podporovat nadnárodní distribuci nových zahraničních evropských filmů podporováním filmových distributorů, prostřednictvím jejich investic do propagace a přiměřené distribuce zahraničních evropských filmů.

Tento systém by měl zároveň vytvořit vazby mezi výrobou a distribucí a zlepšit konkurenční postavení zahraničních evropských filmů.

Způsobilí žadatelé:

Žadatelé musí mít sídlo v jedné z těchto zemí: 27 zemí Evropské unie, země ESVO, Švýcarsko a Chorvatsko.

Způsobilé činnosti:

Způsobilou činností je filmová distribuce celovečerního zahraničního filmu. Většina filmu musí být vytvořena filmovými producenty, kteří mají sídlo v zemích účastnících se programu MEDIA a musí se na něm výrazně podílet profesionálové z těchto zemí. Film musí být novým hraným, kresleným nebo dokumentárním filmem, který má více než 60 minut, a musí být z jiné země než distribuční stát. Autorská práva na tento film nemohou být datována dříve než 4 roky před rokem podání žádosti. Filmy s výrobním rozpočtem převyšujícím 15 milionů EUR nejsou způsobilé.

Udělení grantu:

Grant bude přidělen na kopie a reklamu pro nové zahraniční evropské filmy, jejichž výrobní rozpočet je maximálně 15 000 000 EUR, a to seskupením distributorů, která sdružují nejméně 5 distributorů v případě filmů, jejichž rozpočet je nižší než 3 000 000 EUR, a nejméně 7 distributorů v případě filmů, jejichž rozpočet se pohybuje v rozmezí 3 000 000 až 15 000 000 EUR.

Kritéria pro udělení grantu: počet způsobilých distributorů, výrobní náklady filmu, původ filmu, žánr filmu a přítomnost prodejce / producenta jako koordinátora a jeho/její národnost.

Rozpočet:

Celkový rozpočet, který je k dispozici, činí 12 250 000 EUR (v tom případě, že budou k dispozici finanční prostředky na rozpočtový rok 2011).

Finanční příspěvek bude mít formu grantu. Poskytnutý finanční příspěvek nesmí v žádném případě přesáhnout 50 % způsobilých nákladů.

Maximální výše grantu je 150 000 EUR na film a stát.

Agentura si vyhrazuje právo nerozdělit všechny dostupné finanční prostředky.

Uzávěrka pro podání žádostí:

Uzávěrky pro podání žádostí jsou stanoveny na 1. prosince 2010, 1. dubna 2011 a 1. července 2011.

Přijaty budou pouze ty žádosti, které budou předložené na oficiálním formuláři žádosti a řádně podepsané osobou oprávněnou k přijímání právních závazků jménem žádající organizace. Na obálkách musí být uvedeno:

MEDIA 2007 — Distribution EACEA/29/10 — Selective Cinema

Žádosti a dokumenty musí být odeslány na tuto adresu:

Education, Audiovisual and Culture Executive Agency (EACEA)

Constantin Daskalakis

BOUR 3/66

Avenue du Bourget/Bourgetlaan 1

1140 Bruxelles/Brussel

BELGIQUE/BELGIË

Žádosti zaslané faxem nebo elektronickou poštou budou zamítnuty.

Podrobné informace:

Podrobné informace a formuláře žádostí jsou k dispozici na této internetové adrese:

http://ec.europa.eu/culture/media/programme/distrib/schemes/select/index_en.htm