Výstava z plzeňského bienále kresby slaví úspěch v Itálii

23. ledna 2006 12:18, aktualizováno 11:18,
 

Výstava z IV. Mezinárodního plzeňského  bienále  kresby se koná v nové výstavní síni severoitalské provincie Bergamo Sala Manzu a představuje představuje výběr více než 50 nejlepších kreseb autorů z mnoha zemí. Vernisáž výstavy proběhla 11. ledna za přítomnosti delegace Plzeňského kraje. Slavnostní projev přednesl prezident provincie Bergamo Valerio Bettoni, který ocenil, že  spolupráce a partnerství mezi Plzeňským krajem a Bergamem, trvající více jak 4 roky, přináší další konkrétní výsledek. Vedoucí plzeňské delegace, radní pro kulturu Mgr. Martin Baxa, pozdravil přítomné jménem Plzeňského kraje, a ocenil přínos kultury pro vzájemné poznávání evropských regionů.

 

Radní pro kulturu bergamského kraje paní Tecla Rondi nabídla české straně  další možnosti spolupráce v oblasti výtvarné kultury. Spolupráce bude pokračovat i na dalším bienále, o nějž projevila zájem řada místních výtvarníků. Například se podařilo pro další ročník plzeňského bienále získat do poroty ředitelku galerie Academia di Carrara

 

Výstava, jejíhož zahájení se účastnily významné osobnosti politického, kulturního a uměleckého života, četní představitelé bergamské výtvarné obce, mezi nimiž  byl i v Plzni na bienále oceněný bergamský malíř Mauritio Bonfanti,  potrvá do 30. ledna.

 

                           

                            Výstavu zahájil prezident provincie Bergamo Valerio Bettoni (první zleva)

                                       a radní Plzeňského kraje pro kulturu Martin Baxa (druhý zleva).